ORDRE PTO/306/2009, de 9 de juny, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions per al foment de la creació i entrada en funcionament de centrals de compres i serveis en el sector del transport de mercaderies per carretera a Catalunya, i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/306/2009, de 9 de juny, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions per al foment de la creació i entrada en funcionament de centrals de compres i serveis en el sector del transport de mercaderies per carretera a Catalunya, i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

El sector del transport de mercaderies per carretera a Catalunya pateix actualment un grau elevat d'atomització, la qual cosa provoca que sigui molt limitada la seva capacitat de negociació en l'adquisició de productes i serveis i que, per tant, sigui necessària la cooperació empresarial per millorar-ne els resultats. Una de les fórmules emprades pel sector del transport de mercaderies per carretera per desenvolupar aquesta cooperació ha estat la creació, mitjançant l'associació de diferents empreses, dels operadors coneguts com a centrals de compres i serveis, amb l'objectiu d'aconseguir condicions més beneficioses en l'adquisició de productes i serveis.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya és conscient de la necessitat de fomentar la creació d'aquestes centrals de compres i serveis, i a aquest efecte, considera procedent participar en aquesta iniciativa mitjançant l'atorgament de subvencions per a la seva creació i entrada en funcionament.

Per tot això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a l'any 2009 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per fomentar la creació i entrada en funcionament de centrals de compres i serveis en el sector del transport de mercaderies per carretera a Catalunya.

Article 2

Aprovar les bases reguladores, que amb caràcter general han de regir la convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import màxim destinat a aquesta convocatòria és de 500.000 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/470000100/5230, del centre gestor PO03, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2009.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de juny de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte, actuacions subvencionables i quantia de les subvencions

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el foment de la creació i entrada en funcionament de centrals de compres i serveis en el sector del transport de mercaderies per carretera a Catalunya.

1.2 Concretament, les actuacions subvencionables i imports corresponents són els següents:

1.2.1 Estudi de viabilitat d'una nova central de compres i serveis i pla estratègic.

  1. Descripció: Anàlisi de viabilitat de creació de noves centrals de compres i serveis, projectes de captació d'associats i pla estratègic a tres anys.

  2. Conceptes subvencionables:

    Consultoria externa i despeses de divulgació del pla de creació de la nova central entre els associats o futurs associats.

    Despeses de constitució de la nova central.

    Despeses de lloguer i nòmina del gerent des de la data de constitució fins a la finalització del termini de justificació.

  3. Import de la subvenció: fins al 50%, amb un límit de 20.000 euros del cost de la consultoria externa per als plans de viabilitat i estratègic de la nova central, incloses les despeses de constitució de la nova central i de divulgació del pla de creació als associats i futurs associats. I, fins a 35.000 euros/any pel cost de lloguer de la seu social i de la nòmina del gerent des de la data de constitució fins a la finalització del termini de justificació.

    1.2.2 Millores i evolució en àrees funcionals.

  4. Descripció: Projectes d'optimització del funcionament de centrals.

  5. Conceptes subvencionables:

    Definició d'objectius de millora logística, financera, operativa, de sistemes d'informació, de màrqueting o altres.

    Pla d'implementació i seguiment.

  6. Import de la subvenció: fins a 20.000 euros.

    1.2.3 Projectes de tecnologies de la informació i de la comunicació

  7. Descripció: Projectes d'incorporació i millora de les tecnologies de la informació i de la comunicació, per tal d'impulsar la innovació en els seus processos de negoci.

  8. Conceptes subvencionables:

    1) Projecte web: la presència a Internet, inclosa l'elaboració de pàgines web i portals informatius d'empresa.

    2) Altres conceptes subvencionables (projectes TIC):

    Consultoria informàtica en matèria d'incorporació de noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

    Digitalització de la gestió de l'empresa: programari específic, projectes de facturació electrònica, signatura digital, ERP, CRM i les despeses d'instal·lació i formació personalitzada.

    Inversions en programari estàndard, despeses d'instal·lació i formació personalitzada.

    Inversions en maquinari: ordinadors personals, servidors i complements.

    Butlletí electrònic.

    Altres projectes de digitalització que aportin valor a la funció comercial de l'empresa.

  9. Import de la subvenció:

    La presència a Internet, inclosa l'elaboració de pàgines web i portals informatius d'empresa, se subvencionarà fins a l'import màxim de 4.000 euros, amb un límit del 50% del cost de la inversió i en funció de l'abast del projecte, que pot incloure: consultoria, intranets, extranets, gestors de continguts, catàleg digital de productes, incorporació al lloc web de passarel·les de comerç electrònic, etc.

    Per a la resta de projectes TIC: fins al 50% de la inversió efectivament realitzada amb un màxim de 15.000 euros.

    Les pàgines web disposaran, com a mínim, d'una versió integra en llengua catalana.

    1.3 Les actuacions per a les quals se sol·liciti l'ajut s'hauran d'iniciar de manera efectiva durant l'any 2009. Malgrat això, per causes justificades degudament motivades i acreditades, es podran admetre sol·licituds d'ajut per a actuacions d'inversió iniciades durant l'últim trimestre de l'any anterior, sempre que la justificació sigui de l'any 2009.

    .2 Persones beneficiàries

    Poden optar a aquestes subvencions les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR