RESOLUCIÓ JUI/2240/2003, de 15 de juliol, de convocatòria de procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 50 places de la categoria de caporal/a de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat (núm. de registre de convocatòria 62/03).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUI/2240/2003, de 15 de juliol, de convocatòria de procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 50 places de la categoria de caporal/a de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat (núm. de registre de convocatòria 62/03).

Atès el que estableixen els articles 17 i 19 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya, modificada per la Llei 17/1997, de 24 de desembre, de mesures administratives i d'organització, per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro; la Llei 5/1999, de 12 de juliol, per la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives i per la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, amb les seves posteriors modificacions legislatives; el Decret 28/1986, de 30 de gener, del Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 65/1987, de 15 de gener, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna, quant a les normes reguladores de la

promoció interna; la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya; el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; i la resta de normativa aplicable;

Atesa la relació de llocs de treball vigent del personal funcionari del cos de bombers de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil;

Atès que s'han dut a terme els tràmits que estableix la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, amb les corresponents modificacions;

Atès el que disposa l'article 3 del Decret 253/2002, de 4 de novembre, de creació i reorganització de diferents departaments, de modificació de les comissions de Govern i la seva composició i de determinació del nombre de departaments en què s'estructura l'Administració de la Generalitat;

En ús de les atribucions que em confereixen l'article 17.3 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, i l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Article 1

Convocar procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 50 places de la categoria de caporal/a de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat amb subjecció a les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució (núm. de registre de la convocatòria 62/03).

Article 2

D'acord amb l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, contra aquesta Resolució i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar, potestativament, recurs de reposició davant la consellera de Justícia i Interior en el termini d'un mes tal com preveu l'article 117 de la Llei esmentada, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos davant el Jutjat Contenciós Administratiu corresponent, d'acord amb el que preveuen els articles 8.2 i 14 de la Llei esmentada. Aquests terminis es comptaran a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 15 de juliol de 2003

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia i Interior

Annex 1

Bases

.1 Normes generals

1.1 Es convoca procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 50 places de la categoria de caporal/a de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat, pel procediment de selecció que figura a la base 1.3.

1.2 Les funcions que han d'exercir les persones aspirants que siguin nomenades seran les que s'atribueixen als/a les caporals/les d'acord amb el que estableix l'article 16.1.c) i 16.2 de la Llei 5/1994, de 4 de maig.

1.3 El procés de selecció constarà de la fase de concurs i d'una fase de capacitació de caràcter selectiu impartida per l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya.

.2 Persones participants

Poden prendre part en aquest procés selectiu les persones funcionàries al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya que pertanyin a l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya amb categoria de bomber/a de primera i que reuneixin els requisits que estableix l'article 19 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, els quals es determinen a la base 3 d'aquest annex.

.3 Requisits

Les persones funcionàries compreses a la base anterior han de reunir els requisits següents:

a) Tenir una antiguitat de 2 anys de servei actiu com a funcionari/a de carrera en la categoria de bomber/a de primera.

b) Prestar serveis en la categoria de bomber/a de primera de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya i estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o serveis en altres administracions.

c) Acreditar el manteniment de les condicions físiques adients al lloc de treball amb una certificació conforme s'ha realitzat la cursa de llançadora, expedida per l'Escola de Bombers i Seguretat Civil d'acord amb els barems establerts a l'annex 2 d'aquesta Resolució.

d) Estar en possessió del permís de conducció de vehicles de la categoria C o permís equivalent, previst a la disposició transitòria 1 del Reial decret 772/1997, de 30 de maig, abans de l'inici del curs de capacitació.

En el període comprès des de l'endemà de la publicació dels resultats de la llista provisional de la fase de concurs fins 4 dies abans de l'inici del curs de capacitació, cal presentar la fotocòpia compulsada del permís de conduir vehicles en els llocs indicats a la base 6.2.

e) Per poder prendre part en aquesta convocatòria cal tenir els coneixements orals i escrits de llengua catalana de nivell intermedi (B) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent.

En el cas que les persones aspirants no tinguin el certificat acreditatiu corresponent de nivell intermedi (B) o superior, s'avaluaran els coneixements de català en relació amb el lloc de treball a proveir mitjançant una prova oral i escrita que es realitzarà en la data que s'estableixi de conformitat amb el previst a la base 8.3.

Aquesta prova constarà de dues parts:

Primera part: s'hi avaluaran els coneixements pràctics de llengua per mitjà de d'exercicis lògics de coneixements sintàctics i de comprensió de llengua catalana relacionats amb les funcions de les places objecte d'aquesta convocatòria.

Segona part: s'hi avaluarà l'expressió oral per mitjà d'una conversa i algunes situacions comunicatives generals adequades a les funcions de les places.

Aquesta prova tindrà una durada màxima de 40 minuts per a la primera part i 20 minuts per a la segona. La qualificació d'aquest exercici és d'apte o no apte.

Per superar la prova de coneixements cal superar tots dos exercicis.

Així mateix, queden exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la Administració de la Generalitat, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

Així mateix, restaran exemptes de la seva realització les persones aspirants que en la data i lloc de realització de la prova, abans de l'hora assenyalada per al seu inici, aportin davant el tribunal documentació suficient acreditativa d'estar en possessió de coneixements de llengua catalana de nivell intermedi (B) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent. El tribunal trametrà a l'òrgan convocant fotocòpia de l'esmentada documentació, a l'efecte que s'incorpori a l'expedient de les persones interessades.

.4 Compliment dels requisits de participació

Els requisits establerts a la base anterior s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds, llevat els requisits previstos als subapartats d) i e), si escau, de la base anterior, i s'han de continuar complint fins a la data de presa de possessió.

.5 Fases del procés selectiu

5.1 Fase de concurs.

La valoració dels mèrits en la fase de concurs, que no té caràcter eliminatori, s'efectua en una sola fase i fins a 30 punts en total, segons els criteris i els barems següents:

a) Treball desenvolupat: pel fet d'haver ocupat un lloc de treball en cossos de bombers de les diferents administracions públiques, fins a un màxim de 10 punts, d'acord amb el barem següent:

a.1) Bomber/a, a raó de 0,75 punts per any complet de serveis.

a.2) Bomber/a de primera, a raó de 0,80 punts per any complet de serveis.

a.3) Haver exercit funcions pròpies de la categoria de caporal/a acreditades mitjançant un nomenament de l'autoritat competent, a raó d'1 punt per any complet de serveis.

En el cas d'existència de períodes inferiors a un any, els mesos es comptabilitzaran proporcionalment a la categoria en què es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR