ORDRE BEF/8/2004, de 16 de gener, pel qual s'obre convocatòria per a la concessió d'ajuts complementaris a les pensions de viduïtat per a l'exercici 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/8/2004, de 16 de gener, pel qual s'obre convocatÚria per a la concessiÛ d'ajuts complementaris a les pensions de viduÔtat per a l'exercici 2004.

L'article 9.25 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competËncia exclusiva en matËria d'assistËncia social, de conformitat amb el que disposa l'article 148.1.20 de la ConstituciÛ espanyola.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 14/1994, de 20 d'abril, en matËria d'assistËncia i serveis socials, disposa a l'article 5 la possibilitat de concedir prestacions econÚmiques, periÚdiques o ocasionals. De la mateixa manera, l'article 9 del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulaciÛ del sistema catal‡ de Serveis Socials, estableix el car‡cter de les prestacions d'assistËncia social, en el sentit de la seva complementarietat i compatibilitat amb les del sistema de la Seguretat Social.

La Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, va establir en la disposiciÛ addicional 42 el mandat d'elaborar un pla d'ajuts tendents a la protecciÛ dels cÚnjuges supervivents amb car‡cter complementari a les pensions de viduÔtat legalment reconegudes, i dins el marc de determinades condicions que s'haurien de desenvolupar reglament‡riament.

Per mitj‡ de l'Acord del Govern de data 1 d'abril de 2003, s'establÌ el Pla d'ajuts complementaris a les pensions de viduÔtat i es va facultar la consellera de Benestar i FamÌlia per establir la convocatÚria p˙blica d'aquests ajuts.

AtËs que la previsiÛ legal era la continuÔtat d'aquestes ajudes en els exercicis seg¸ents i atËs el que preveu el Decret 341/2003, de 29 de desembre, sobre prÚrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003;

En conseq¸Ëncia, atesa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre tÈ per objecte obrir la convocatÚria per la concessiÛ d'ajuts complementaris a les pensions de viduÔtat per a l'exercici 2004.

Article 2

Naturalesa dels ajuts

Aquest ajuts complementaris a la pensiÛ de viduÔtat tenen naturalesa de prestaciÛ econÚmica d'assistËncia social, consolidable per als exercicis seg¸ents i pels imports que cada any es determinin.

Article 3

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts les persones residents a Catalunya que percebin una pensiÛ de viduÔtat del sistema de la Seguretat Social i que compleixin els requisits que estableix l'article 4.

Article 4

Requisits

Els requisits perquË els sol∑licitants percebin aquest ajut sÛn:

a)†Que no percebin rendesde treball actiu.

b)†Que la suma dels seus ingressos anuals no sigui superior a 7.213 euros.

Article 5

Abonament de l'ajut

L'abonament es pot dur a terme en un o mÈs pagaments. En el marc d'aquesta convocatÚria, els efectes econÚmics d'aquest ajut per a les persones sol∑licitants que a l'entrada en vigor d'aquesta Ordre ja tinguin reconeguda la pensiÛ de viduÔtat del sistema de la Seguretat Social es retrotrauran al mes de gener de 2004, o al mes d'inici del reconeixement d'aquesta pensiÛ,en els altres casos.

Article 6

Quantia

6.1††En el marc de la Llei 30/2002, de 30 de desembre, que preveu un import m‡xim anual per a l'exercici 2004 d'aquestes ajudes, tenint en compte, a mÈs, la prÚrroga pressupost‡ria i l'increment de l'IPC aCatalunya, la quantia d'aquest ajut ser‡ de 300 euros anuals per a les persones benefici‡ries, quan la suma dels seus ingressos anuals sigui igual o inferior a 6.913 euros.

6.2††Quan la suma dels ingressos anuals sigui superior a 6.913 euros i inferior o igual a 7.213, l'import de l'ajut ser‡ l'equivalent a aquesta diferËncia o fracciÛ, i es garantir‡, en qualsevol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR