ORDRE EDC/222/2004, de 18 de juny, per la qual s'obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i la consolidació de places d'educació preescolar en llars d'infants de titularitat municipal.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE EDC/222/2004, de 18 de juny, per la qual s'obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i la consolidació de places d'educació preescolar en llars d'infants de titularitat municipal.

Les administracionspúbliques tenen l'obligació de garantir un nombre suficient de llocs en llars d'infants per atendre l'escolarització de la població que els demani places.

Per donar cobertura a aquesta voluntat de creació de llocs en llars d'infants, les diferents lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya han previst, des de l'any 2000, una partida pressupostària destinada a la concessió de subvencions per a la creació i consolidació de places en llars d'infants de titularitat municipal.

Pertoca ara mantenir l'impuls de creació de llars d'infants que permeti la posada en funcionament de nous llocs de titularitat pública, en les edats de zero a tres anys, amb la participació dels ajuntaments, amb una llarga tradició de creació i gestió de llarsd'infants.

D'altra banda, un cert nombre de llars d'infants de titularitat municipal disposa d'autorització temporal de funcionament, i en conseqüència les corporacions locals titulars, per tal que no decaigui la vigència de l'autorització del centre hauran d'efectuar les adaptacions necessàries per complir els requisits mínims.

Amb la finalitat de promoure la creació de noves places en llars d'infants, i de promoure la consolidació de les places amb vigència temporal, d'acord amb el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i d'acord amb l'informe de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació de places d'educació preescolar en llars d'infants de titularitat municipal, i per a la consolidació de places en centres del mateix nivell i titularitat, autoritzades provisionalment.

Article 2

Aprovar les bases reguladores que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import màxim global de les subvencions plurianuals és de 8.500.000,00 euros, distribuït d'acord amb les anualitats següents:

2005: 3.000.000,00 d'euros.

2006: 5.500.000,00 d'euros

La imputació de les subvencions concedides anirà a càrrec del crèdit 1304 D/760130200/4222, de pla de foment de llars d'infants, del pressupost dels anys corresponents.

Article 4

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació previstes a l'annex 2 d'aquesta Ordre és fins al 31 de desembre de 2004 a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les sol·licituds es presentaran davant els serveis territorials d'Educació corresponents.

Article 5

El director general de Centres Docents resoldrà provisionalment, per delegació, aquesta convocatòria un cop s'hagi autoritzat el projecte de centre.

La resolució definitiva de la convocatòria l'efectuarà, també per delegació, el director general de Centres Docents en el termini màxim de sis mesos a comptar de l'endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, un cop la corporació local hagi aportat la certificació del secretari, conforme s'ha iniciat l'expedient de contractació de les actuacions objecte de la subvenció, amb la inclusió del termini d'execució previst

A l'efecte del còmput d'aquests sis mesos, s'interromprà el termini per resoldre des de la resolució provisional i fins que la corporació local aporti la certificació esmentada.

En qualsevol cas, s'entendran desestimades les sol·licituds...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR