ORDRE EDC/233/2006, de 28 d'abril, per la qual s'obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i la consolidació de places per a infants de zero a tres anys en llars d'infants de titularitat municipal.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/233/2006, de 28 d'abril, per la qual s'obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i la consolidació de places per a infants de zero a tres anys en llars d'infants de titularitat municipal.

Les administracions públiques tenen l'obligació de garantir un nombre suficient de llocs en llars d'infants per atendre l'escolarització de la població que els demani places.

En aquest sentit, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 5/2004, de 9 de juliol, de creació de llars d'infants de qualitat, que en el seu article 1 estableix que les llars d'infants de la Generalitat i les de les administracions locals constitueixen la xarxa de llars d'infants de titularitat pública de Catalunya i que el Govern, en coordinació i col·laboració amb els ajuntaments, ha d'impulsar el desenvolupament de la xarxa esmentada amb la finalitat d'assegurar una oferta suficient per a la població menor de tres anys que sol·liciti un plaça a qualsevol lloc del territori de Catalunya.

A més a més, el dia 14 de febrer de 2005 es va signar l'acord de col·laboració entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques, per al finançament de la creació de places públiques de llars d'infants i per al seu sosteniment, amb l'objectiu d'impulsar la creació de 30.000 places noves.

D'altra banda, un cert nombre de llars d'infants de titularitat municipal disposa d'autorització temporal de funcionament, i en conseqüència les corporacions locals titulars, per tal que no decaigui la vigència de l'autorització del centre, hauran d'efectuar les adaptacions necessàries per complir els requisits mínims.

Per donar compliment a aquests objectius, mitjançant l'Ordre EDC/236/2005, de 26 de maig (DOGC núm. 4394, de 30.5.2005), es va obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i la consolidació de places per a infants de zero a tres anys en llars d'infants de titularitat municipal, que establia un termini de presentació de les sol·licituds per concórrer-hi fins al 30 de juny de 2006.

Enguany, amb la finalitat de promoure la creació de noves places en llars d'infants, i de promoure la consolidació de les places amb vigència temporal, d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, d'acord amb l'informe de la Comissió de Govern Local de Catalunya, d'acord amb l'autorització de la Comissió de Govern d'Economia en la sessió del dia 21 de febrer de 2006 per realitzar despeses pluriennals i a proposta de la Direcció General de Centres Educatius,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació de places de primer cicle de l'educació infantil en llars d'infants de titularitat municipal, i per a la consolidació de places en centres del mateix nivell i titularitat, autoritzades provisionalment.

Article 2

Aprovar les bases reguladores que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import màxim global de les subvencions pluriennals és de 50.434.500,00 euros, distribuït d'acord amb les anualitats següents:

2007: 10.000.000,00 euros.

2008: 20.000.000,00 euros.

2009: 20.434.500,00 euros.

Aquests imports es podran modificar en funció de les sol·licituds presentades i de les disponibilitats pressupostàries.

La imputació de les subvencions concedides anirà a càrrec del crèdit EN04 D/760130000/4210, Foment de llars d'infants municipals, del pressupost dels anys corresponents.

Article 4

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació previstes a l'annex 2 d'aquesta Ordre és des de l'1 de juliol de 2006 fins al 31 de desembre de 2007.

Les sol·licituds es presentaran als serveis centrals o als serveis territorials d'Educació corresponents.

Article 5

Es delega en el director general de Centres Educatius la resolució d'aprovació del projecte de centre, així com la resolució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR