ORDRE ASC/124/2007, de 23 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2007, i s'aproven les bases per a la concessió dels diferents ajuts derivats dels programes per a la gent gran.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/124/2007, de 23 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2007, i s'aproven les bases per a la concessió dels diferents ajuts derivats dels programes per a la gent gran.

La millora del benestar de les persones grans és un dels objectius prioritaris del Govern de la Generalitat de Catalunya, i l'atenció a la gent gran amb dependència es configura com un dels grans reptes de la política social europea de les properes dècades, no únicament a Catalunya, sinó per al conjunt de la Unió Europea.

És per això que en l'actual marc legislatiu en matèria d'assistència i serveis socials; i d'acord amb la regulació del sistema català de serveis socials, s'han dissenyat les línies d'actuació per a l'atenció i promoció del benestar de les persones grans, i en concret, de les persones grans amb dependència, amb l'objectiu de facilitar les condicions de vida que contribueixin a la conservació de la plenitud de les seves facultats físiques i psíquiques, com també la seva integració social.

El Decret 288/1992, de 26 d'octubre, de creació del Programa d'ajuts de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, el Decret 182/2003, de 22 de juliol, de regulació dels serveis d'acolliment diürn de centres de dia per a gent gran; així com l'Ordre de 12 de desembre de 1996, sobre les estades temporals per a gent gran, són precedents per a dos dels programes que es publiquen en aquesta convocatòria.

Igualment són precedents per a un dels programes d'aquesta Ordre, el Decret 254/1992, de 26 d'octubre, de creació del Programa de suport a les famílies amb una persona gran discapacitada i l'Ordre BES/225/2002, de 10 de juny, que crea el Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependència dins del marc d'actuació del programa Viure en Família, els quals amb l'experiència que han aportat en els darrers anys permeten integrar aquests tipus d'ajut en una única convocatòria.

Atès el Decret 393/1996, de 12 de desembre, sobre les prestacions econòmiques d'atenció social a la gent gran, així com l'Ordre BEF/468/2003, de 10 de novembre, per la qual es regula el procediment i els criteris d'accés als serveis i programes d'atenció a la gent gran gestionats per l'ICASS;

Atesa la Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic;

Atès el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de la Generalitat de Catalunya; i el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania; i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

Atès el Decret 647/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 mentre no siguin vigents els del 2007; i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès l'Acord de Govern GOV/31/2007, de 13 de febrer, i en compliment de l'article 25 de la Llei 13/2006, de 27 de juliol;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a l'any 2007 per a la concessió d'ajuts dels programes que s'indiquen a continuació, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

1.2 Els programes subvencionables són els següents:

  1. Programa d'ajuts a l'acolliment residencial, centre de dia i habitatge tutelat per a gent gran.

  2. Programa d'ajuts de suport econòmic a les persones grans amb dependència.

  3. Programa d'estades temporals per a gent gran discapacitada.

1.3. Els ajuts creats pels esmentats programes tenen la consideració de prestacions socials de caràcter econòmic i dret de concurrència, d'acord amb la Llei 13/2006, de 27 de juliol.

Article 2

Quantia, aplicació pressupostària i crèdits màxims habilitats

2.1 Les aplicacions del pressupost amb càrrec a les quals s'imputen els ajuts corresponents als diferents programes d'aquesta ordre són 5000 D/480.0001.00 dels programes 315 i 317.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible per als nous ajuts de l'any 2007 és de 25.410.943,10 euros. Aquesta quantia no inclou els imports que es destinaran a les pròrrogues dels ajuts reconeguts en convocatòries anteriors.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat es podrà modificar amb subjecció a la normativa vigent.

2.4. Els crèdits destinats a pròrrogues dels ajuts reconeguts en convocatòries anteriors que no s'exhaureixin, s'incorporaran al crèdit destinat a la nova convocatòria 2007, d'acord amb les actuacions pressupostàries que corresponguin.

Article 3

Sol·licituds i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds resta obert des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre fins al 29 de setembre de 2007.

3.2 Les sol·licituds presentades durant l'any 2006 i fins a la data de publicació d'aquesta Ordre, en el marc dels programes A i C de l'article 1.2, que no hagin estat ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no s'hagin resolt expressament, es tindran per incorporades a aquesta convocatòria, sempre que s'acrediti el compliment dels requisits establerts.

En aquest cas, es considerarà que la data de presentació de la sol·licitud és l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

3.3 Les sol·licituds presentades durant l'any 2006 i fins a la data de publicació d'aquesta Ordre, en el marc del programa B per a gent gran amb dependència, que no hagin estat ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no s'hagin resolt expressament, es tindran per incorporades a aquesta convocatòria, sempre que s'acrediti el compliment dels requisits establerts.

En aquest cas, es considerarà que la data de presentació de la sol·licitud és l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

3.4. Els ajuts d'aquesta convocatòria, llevat els del programa C, tenen caràcter permanent i es paguen per mitjà d'aportacions dineràries periòdiques. Els ajuts concedits es prorroguen automàticament per a cada exercici econòmic si es mantenen els requisits que n'han motivat la concessió i no es produeix causa d'extinció o suspensió.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació de les sol·licituds presentades correspon als Serveis d'Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del Departament d'Acció Social i Ciutadania corresponents al domicili de la persona sol·licitant. La resolució serà dictada per les persones responsables dels Serveis d'Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i del Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, en virtut de la Resolució BEF/694/2004, de 12 de març, de delegació de competències de la subdirecció general d'Atenció a les Persones de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) a diferents òrgans del departament.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució, degudament motivada, és de tres mesos a partir de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

4.3 Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat una resolució expressa, les persones interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

4.4 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el mateix òrgan que la dicta o davant les persones titulars de les direccions dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania, en virtut de Resolució BEF/1372/2004, de 28 d'abril, de delegació de competències del director general de l'ICASS en les persones titulars de la direcció dels Serveis Territorials del Departament de Benestar i Família, en el termini d'un mes, en els termes que disposa l'article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Tractament de dades

Les dades de caràcter personal que s'han de facilitar per a l'obtenció dels ajuts s'inclouen al fitxer automatitzat d'Assignació de Recursos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR