RESOLUCIÓ EDU/311/2008, de 22 de gener, de convocatòria per a la concessió dels ajuts del fons d'acció social per al personal funcionari docent no universitari dependent de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, corresponents a l'any 2007.

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/311/2008, de 22 de gener, de convocatòria per a la concessió dels ajuts del fons d'acció social per al personal funcionari docent no universitari dependent de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, corresponents a l'any 2007.

Atès el III Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, signat el 10 d'octubre de 2005, entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals, i ratificat pel Govern de la Generalitat el 8 de novembre de 2005 (DOGC núm. 4517, de 24.11.2005), el qual preveu en l'apartat 5.4 la continuïtat del fons d'acció social i estableix la seva dotació econòmica per a l'any 2007;

Atès l'Acord de la Comissió d'acció social de la Mesa sectorial de negociació del personal docent d'educació pública no universitària de 21 de gener de 2008, pel qual s'aproven les bases reguladores de la convocatòria per a la concessió d'ajuts del fons d'acció social i se n'acorda l'aplicació;

De conformitat amb l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les competències que m'atribueix la normativa vigent, a proposta de la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu,

Resolc:

.1 Obrir convocatòria per a la concessió dels ajuts del fons d'acció social per al personal funcionari docent no universitari dependent de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, corresponents a l'any 2007.

.2 Destinar per a la concessió d'aquests ajuts fins a un import màxim de 5.848.011,56 euros a càrrec de la partida pressupostària EN03/233000100/4210 del pressupost per a l'any 2008.

.3 Els ajuts socials se sol·licitaran i atorgaran amb subjecció a les bases que figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

.4 Delegar la competència per resoldre aquesta convocatòria en el director general de Recursos del Sistema Educatiu.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu competent, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant del conseller d'Educació, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 22 de gener de 2008

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex

  1. Bases generals

    1. Objecte

      És objecte d'aquestes bases la regulació del contingut, procediment de gestió i resolució d'ajuts del fons d'acció social per al personal funcionari docent no universitari dependent de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, corresponents a l'any 2007.

    2. Modalitats

      Els ajuts objecte d'aquesta convocatòria es classifiquen en les modalitats següents:

      001 Ajut per a persones disminuïdes.

      002 Ajut per ascendents dependents.

      003 Ajut per tractament odontològic.

      004 Ajut per ortodòncia.

      005 Ajut per pròtesis.

      006 Ajut per reducció de diòptries.

      007 Ajut per tractament de foniatria

      008 Ajut per tractament de psicoteràpia.

      009 Ajut per tractament de persones afectades de malaltia celíaca.

      010 Ajut per tractament de fertilitat.

      011 Ajut per tràmits d'adopció.

      012 Ajut per natalicis i adopcions.

      013 Ajut per llars d'infants.

      014 Ajut per colònies d'esplai.

      015 Ajut per estudis universitaris.

      016 Ajut per defunció.

      017 Ajut per sepeli.

      018 Ajut excepcional.

    3. Contingut

      Aquests ajuts tindran caràcter de prestació econòmica, amb la finalitat de restablir la salut o compensar una part de les despeses que la persona sol·licitant hagi sufragat, durant l'any 2007, per cadascuna de les modalitats objecte de la convocatòria, i en cap cas no superaran les despeses ocasionades pel fet causant.

      Aquests ajuts seran incompatibles amb altres prestacions o indemnitzacions que ja cobreixin la totalitat de la despesa.

    4. Comissió d'acció social

      La comissió d'acció social del personal docent no universitari (CASD) té caràcter paritari i hi estant representants l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals que formen part de la Mesa sectorial de negociació del personal docent d'educació pública no universitària.

      La Comissió d'acció social del personal docent no universitari (CASD) és l'òrgan responsable del procés de valoració de sol·licituds i proposta de resolució de la convocatòria, i com a tal atendrà les reclamacions i interpretarà aquestes bases.

    5. Contingut econòmic

      Les quanties destinades a les diferents modalitats d'ajut les determinarà la Comissió d'acció social del personal docent no universitari d'acord amb les disponibilitats pressupostàries del fons establert.

    6. Participants

      6.1 Poden prendre part en aquesta convocatòria:

      1. El personal funcionari docent no universitari al servei de la Generalitat de Catalunya: funcionaris i interins.

      2. Els familiars i assimilats del personal inclòs a l'apartat anterior en cas de mort del titular.

      La persona beneficiària es derivarà de l'ordre excloent que s'estableix a continuació:

      b.1) El/La cònjuge vidu o vídua, o parella de fet i, en els casos de separació legal, divorci o declaració de nul·litat del matrimoni, el cònjuge separat o la cònjuge separada i l'excònjuge, si no hi haguessin núpcies posteriors i si, per sentència judicial ferma, tenen atribuïda tutela del fills menors o incapacitats o filles menors o incapacitades, o s'hagués condemnat el causant al pagament de la pensió alimentària. En els casos en els quals no hi hagi declaració judicial de la qual es derivi l'obligació de pagar pensió alimentària o l'atribució de tutela, així com en els casos de separació de fet, serà beneficiari el cònjuge si percep ingressos menors al doble del salari mínim interprofessional.

      b.2) Els fills o les filles menors d'edat o majors incapacitats o incapacitades, o en situació d'atur sense subsidi que convisquessin amb la persona causant i a càrrec seu.

      b.3) Ascendents de la persona causant, del seu cònjuge o de la parella de fet que convisquessin amb aquella i a càrrec seu.

      b.4) Altres parents i assimilats que convisquessin amb la persona causant i a càrrec seu.

      En cas de concurrència de persones beneficiàries del mateix grau, es preferirà el més pròxim al més remot.

      6.2 En el cas que hi hagi més d'un membre de la unitat familiar treballant al servei de la Generalitat de Catalunya, només un d'ells podrà demanar l'ajut per a un mateix supòsit de fet i de beneficiari.

      6.3 En el cas de sol·licitar ajut per a fills o filles, s'hauran de fer constar els cognoms i nom i el NIF del pare o de la mare no sol·licitant, en l'apartat corresponent a prestacions per fills/filles del model de sol·licitud.

    7. Requisits generals

      7.1 Per tal de tenir dret als ajuts esmentats s'hauran de complir els requisits generals següents:

      1. Ser funcionari docent no universitari al servei de la Generalitat de Catalunya, tal com preveuen els articles 11 i 13 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de Funció Pública, que hagin prestat els seus serveis a l'Administració de la Generalitat de Catalunya durant l'any 2007.

      2. Haver estat en situació de servei actiu durant l'any 2007.

        Als efectes del que estableix aquest punt, queda assimilada a la situació de servei actiu la incapacitat temporal.

        També hi pot participar el personal funcionari que es trobi en la situació d'excedència voluntària per tenir cura d'un fill o filla o d'un familiar fins al segon grau mentre perduri el dret a reserva del lloc de treball.

      3. Altres requisits que es determinin en les normes específiques de cada modalitat d'ajut.

        7.2 Totes les referències genèriques als fills i filles en les bases específiques s'entendran fetes tant als fills biològics o filles biològiques com als adoptats o adoptades, o en règim d'acolliment o tutela.

        7.3 Proporcionalitat.

        El personal esmentat a la base 6.1.a) que d'acord amb l'apartat 7.1 tingui dret als ajuts i no hagi completat un temps de 6 mesos de serveis durant l'any 2007, percebrà l'import de l'ajut aplicant els coeficients següents:

      4. Fins a 90 dies de serveis: del 33% de l'ajut.

      5. De 91 dies fins a 180 dies de serveis: del 66% de l'ajut.

        Per la naturalesa i forma d'adjudicació dels ajuts no serà d'aplicació aquesta clàusula de proporcionalitat a les modalitats d'ajut per sepeli i d'ajut excepcional, ni als ajuts atorgats a persones beneficiàries en cas de mort del/de la titular en l'any 2007.

    8. Sol·licituds

      Les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud degudament emplenada segons el model oficial que es podrà recollir a la seu del Departament d'Educació i en cadascun dels respectius serveis territorials i oficines territorials i gestores, i al Consorci d'Educació de Barcelona, i a la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil i als serveis territorials del Departament de Justícia; també estarà disponible a l'adreça electrònica del Departament d'Educació http://www.gencat.cat/educacio. La sol·licitud es podrà formalitzar via telemàtica al portal de l'empleat EPOCA a la intranet de la Generalitat de Catalunya http://epoca.intranet, i des d'Internet http://epoca.gencat.net.

      Seu del Departament d'Educació, Via Augusta, 202-226, 08021 Barcelona.

      Serveis territorials del Departament de Educació:

      Serveis Territorials a Barcelona I (ciutat) avinguda del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR