ORDRE de 22 de gener de 1988, per la qual s'obre convocatòria per a la selecció de 12 centres d'EGB amb l'objecte d'aplicar un programa d'experimentació d'ensenyament de la llengua francesa a partir de 3r curs d'EGB.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Llei 8/1983, de centres docents experimentals, estableix el marc jurídic en què s'han de desenvolupar la investigació i l'experimentació en el sistema educatiu a partir del treball pedagògic fet pels professors i la tasca educativa duta a terme en els centres docents.

L'Ordre de 25 d'agost de 1983 va fixar els criteris prioritaris d'experimentació adoptats pel Departament d'Ensenyament, entre els quals figura el desplegament de noves tècniques d'aprenentatge de les llengües estrangeres.

D'acord amb aquest criteri i dins del context de reforma del sistema educatiu, cal assajar noves possibilitats d'introducció d'una llengua estrangera per tal d'avaluar la seva possible generalització com a element flexible o fix del currículum escolar.

Atesos els lligams geogràfics, històrics i culturals que han unit sempre Catalunya amb França, aquest projecte es veurà reforçat per activitats educatives comunes, correspondència i intercanvi escolars, i alhora comptarà amb la col·laboració de l'Ambaixada Francesa, que hi participarà d'una manera activa i directa.

Per tot això i per tal de donar compliment al que estableix la disposició final de l'esmentada Llei,

Ordeno:

Article 1

Es fa pública una convocatòria per participar en l'experiència d'introducció de l'ensenyament de la llengua francesa a partir del tercer curs de l'Ensenyament General Bàsic, adreçada a les escoles públiques i privades de l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 2

Els objectius d'aquesta experiència són: 2.1 Assajar l'inici, en el nostre context educatiu, de l'ensenyament de la llengua francesa tres anys abans de l'obligatorietat d'introducció d'una llengua estrangera. 2.2 Inserir l'ensenyament de la llengua estrangera dins un ampli treball interdisciplinari d'aprenentatges lingüístics. 2.3 Crear actituds favorables respecte a l'aprenentatge de llengües estrangeres. 2.4 Completar l'aspecte d'instrucció lingüística en les estratègies de desenvolupament de la personalitat de l'alumne. 2.5 Avaluar els resultats de l'experiència i estudiar-ne les possibilitats de generalització.

Article 3

Els centres docents que vulguin participar-hi hauran de complir i reunir les condicions següents: 3.1 Presentar un projecte de treball referit als objectius i els continguts previstos, la metodologia a emprar i la temporalització realitzada (màxim de 10 folis a màquina). 3.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR