DECRET 168/1991, de 30 de juliol, de convocatòria per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya del quadrienni 1992-1995. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1547, pàg. 510, de 27.01.1992).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei 23/1987, de 23 de desembre, que desplega l'article 172 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, estableix els criteris de finançament del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya i les bases per a la selecció, la distribució i el finançament de les obres i els serveis a incloure-hi.

La convocatòria del Pla triennal 1989-1991, com a instrument planificador de les inversions municipals, ha permès una quantificació indicativa de les obres i els serveis que posteriorment foren la base per a la formulació dels plans anuals corresponents.

Ara és procedent convocar els municipis i les entitats locals beneficiàries de la cooperació per tal que formulin les seves sol·licituds ajustades a la seva programació per cobrir dèficits en infrastructures i equipaments en els propers quatre anys.

Aquesta convocatòria estableix la coordinació necessària que ha d'informar l'aplicació de les aportacions econòmiques de l'Estat, la Generalitat de Catalunya i les diputacions catalanes en els diferents programes de cooperació estructurats en el si del Pla plurianual esmentat, i també l'oportunitat de fer coincidir el període de mandat municipal de les noves corporacions sorgides de les eleccions municipals d'enguany amb el període d'execució de les inversions programades pels governs municipals.

A la vista de les sol·licituds presentades a l'empara d'aquesta convocatòria quadriennal, i amb la participació dels consells comarcals, es formularà la proposta d'atribució de les sol·licituds als diferents programes i anualitats que serà la base per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya dels anys 1992, 1993, 1994 i 1995.

Per això, vista la proposta de convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, quadrienni 1992-1995, formulada per la Comissió de Cooperació Local de Catalunya,

A proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Formulació de la demanda

Article 1

1.1 Es convoquen els municipis i les altres entitats locals beneficiàries de la cooperació econòmica de l'Estat, la Generalitat i les diputacions catalanes perquè presentin les propostes de les obres i els serveis de competència municipal que han de servir de base per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per a cada un dels exercicis de 1992, 1993, 1994 i 1995. 1.2 Són objecte d'aquesta convocatòria les obres i els serveis de competència municipal a què es refereixen els articles 63 i 64 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i, preferentment, els que tenen el caràcter de mínims i obligatoris. 1.3 Poden concórrer a la convocatòria les entitats municipals descentralitzades, els municipis, les mancomunitats intermunicipals i les comarques.

Article 2

La demanda dels ens beneficiaris servirà de base per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya de cada un dels exercicis de 1992, 1993, 1994 i 1995, segons les determinacions següents:

  1. Les sol·licituds s'hauran de presentar d'acord amb els models que aprovi el Departament de Governació, i aniran acompanyades de la memòria valorada, l'avantprojecte o el projecte de l'obra o el servei que concorri a la convocatòria. Aquestes sol·licituds seran ajustades a la programació de l'ens beneficiari sobre inversions per cobrir dèficits en infrastructures i equipaments locals en els propers quatre anys, susceptibles de ser incloses en els programes de cooperació en què s'estructura el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya.

  2. Les sol·licituds i la documentació es presentaran per triplicat a les oficines del corresponent consell comarcal, en el termini màxim de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  3. El consell comarcal traslladarà un exemplar de cada una de les sol·licituds i de la documentació, degudament formalitzades d'acord amb la present convocatòria, a la secretaria de la subcomisssió territorial de Cooperació Local adscrita a la corresponent delegació territorial del Govern de la Generalitat, i un altre a la diputació provincial que correspongui, en el termini màxim de cinc dies comptats des de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

Capítol 2 Estructura i finançament

Article 3

El Pla únic d'obres i serveis de Catalunya objecte de convocatòria per al període 1992-1995 s'estructura de la manera següent:

  1. Programa general.

  2. Programes específics de l'Administració de la Generalitat, que necessàriament inclouran: Obres de proveïment d'aigua. Cases consistorials. Obres d'urbanització de vies públiques urbanes.

  3. Programes específics de les diputacions catalanes.

Article 4

4.1 La subvenció dels plans del quadrienni 1992-1995 es finança mitjançant les aportacions consignades amb aquesta destinació en els respectius pressupostos anuals de l'Estat, la Generalitat i les diputacions catalanes. 4.2 L'atribució inicial de la demanda a cada un dels programes establerts a l'article 3.a) i b) d'aquest Decret i per a cada anualitat es portarà a terme atenent una previsió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR