ORDRE IUE/189/2007, de 29 de maig, sobre la convocatòria per a la concessió d'incentius en l'àmbit del Pla de desenvolupament turístic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/189/2007, de 29 de maig, sobre la convocatòria per a la concessió d'incentius en l'àmbit del Pla de desenvolupament turístic.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya, en l'article 171.f), en relació amb el 114, assenyala que correspon a la Generalitat de Catalunya, a través dels seus òrgans competents, la fixació dels criteris, la regulació de les condicions i l'execució i el control de les línies públiques de suport i de promoció del turisme.

El Pla estratègic del turisme a Catalunya 2005-2010 té com a objectiu convertir Catalunya en destinació líder i referent mundial del sector turístic. Proposa al conjunt dels agents i operadors del mercat un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la identitat cultural, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania que respecti el patrimoni històric, arquitectònic, cultural i paisatgístic del país.

El Pla de desenvolupament turístic (PLADETUR) del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa és una eina al servei dels agents turístics que desenvolupa una part de les línies d'actuació definides en el Pla estratègic de turisme a Catalunya 2005-2010.

El PLADETUR és un instrument concebut per contribuir a l'assoliment dels objectius fixats pel Pla estratègic del turisme a Catalunya 2005-2010 mitjançant la potenciació del sector turístic, la millora de l'atractivitat de les destinacions catalanes, la creació de nous productes turístics, l'impuls de la iniciativa privada, així com el foment de la desestacionalització, la diversificació de l'oferta i la qualitat. En aquest sentit, el PLADETUR posa al servei dels diferents agents públics i privats del sector turístic català un conjunt de programes d'incentius individuals i col·lectius per afavorir que les empreses i les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

Per garantir que els incentius es concedeixen amb criteris de publicitat i de lliure concurrència i d'acord amb el que estableixen els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Obrir la convocatòria per a la concessió d'incentius dels programes del Pla de desenvolupament turístic de Catalunya.

Article 2

Contingut de les bases reguladores

2.1 Aprovar les bases dels programes que regiran aquesta convocatòria, les quals figuren en l'annex d'aquesta Ordre.

2.2 A les bases annexes es regulen, entre d'altres, els aspectes següents:

El termini per presentar la documentació.

El procediment de concessió.

Els òrgans competents per a la instrucció i resolució de les sol·licituds d'incentius, i el termini per a la seva conclusió.

Els criteris objectius d'atorgament de l'incentiu.

El mitjà de notificació de la resolució i si aquesta posa fi a la via administrativa amb indicació dels recursos que s'hi poden interposar i els òrgans davant els quals s'han de plantejar.

2.3 Les bases reguladores es composen per les determinacions comunes a tots els programes o línies d'ajut (annex 1) i les específiques, pròpies de cadascuna d'elles, anomenades .bases de programa. (annex 2).

Article 3

Òrgan resolutori

El director general de Turisme és l'òrgan competent per resoldre les sol·licituds d'atorgament d'incentius que s'hagin presentat.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 29 de maig de 2007

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases per a la concessió d'incentius dels programes del Pla de desenvolupament turístic de Catalunya.

.1 General

1.1 Pressupost.

La dotació econòmica dels incentius objecte d'aquesta convocatòria aniran a càrrec de les partides següents: IUE03D/460000100/6520 (bases específiques del programa 6, amb una quantitat màxima prevista de 438.154,50 euros); IUE03D/760000100/6520 (bases específiques de programes 5 a 7, amb una quantitat màxima prevista de 3.916.393,50 euros); IUE03D/770000100/6520 (bases específiques de programa 1 a 4, amb una quantitat màxima prevista de 1.030.000 euros), del pressupost prorrogat de l'exercici 2006 de la Secretaria de Comerç i Turisme, amb la quantitat màxima prevista de 5.384.548 euros.

Per ordre del conseller, les partides del pressupost del Departament a càrrec dels incentius d'aquesta convocatòria podran ésser incrementades amb les quantitats que resultin de l'aprovació definitiva dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici 2007.

1.2 Abast.

  1. Les empreses i entitats que sol·liciten l'ajut o incentiu en el marc dels programes que es detallen a continuació, hauran de tenir la seva seu social i els establiments beneficiaris dins del territori de Catalunya.

    Als efectes d'aquests incentius, s'especifica la categoria de PIME (petites i mitjanes empreses) segons la Recomanació de la Comissió Europea de 6 de maig, sobre la definició de petites i mitjanes empreses (DOUE de 20 de maig de 2003) i es defineix el concepte Grup empresarial i cadena amb el següent abast:

    Mitjana empresa: ocupa menys de 250 persones i té un volum de negoci anual que no excedeix els 50 milions d'euros i un balanç general anual que no excedeix els 43 milions d'euros.

    Petita empresa: ocupa menys de 50 persones i té un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 10 milions d'euros.

    Grup empresarial: societat mercantil que posseeix accions d'altres societats, ja siguin del propi sector turístic o bé de sectors diferents; així com aquelles entitats mercantils constituïdes per diferents societats o empreses individuals que conserven llur personalitat independent.

    Cadena: conjunt d'establiments turístics que s'agrupen sota una mateixa denominació comercial i direcció empresarial, independentment de si mantenen o no llur personalitat jurídica pròpia.

  2. Les actuacions per a les quals se sol·licitin els incentius s'hauran d'iniciar de manera efectiva durant l'any 2007.

    En funció de la naturalesa del projecte presentat i per tal d'assolir una major eficàcia en el compliment de l'objectiu dels incentius, l'òrgan avaluador podrà considerar la possibilitat de proposar incentius de caràcter plurianual, llevat d'aquells que ja disposin d'aquest caràcter en la pròpia resolució de convocatòria.

  3. En cap cas podran concórrer a l'atorgament dels corresponents incentius aquelles persones físiques o jurídiques que, tot i estar-hi obligades, no figurin degudament inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya, a data de venciment del termini per a la presentació de les sol·licituds pertinents. Resten exempts del compliment d'aquest requisit els sol·licitants d'incentius destinats a la creació i/o constitució d'empreses o establiments turístics.

    1.3 Lloc i termini de presentació de les sol·licituds.

  4. Les sol·licituds es podran presentar a la Direcció General de Turisme, als serveis territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i també a qualsevol dels llocs i per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, haurà de fer-se en sobre obert perquè sigui datada i segellada per l'oficina de correus abans de ser certificada.

  5. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el dia 16 de juliol de 2007, per a tots i cadascun dels programes que figuren en l'annex 2 d'aquesta resolució.

    1.4 Documentació.

    A l'imprès normalitzat de sol·licitud, disponible a la pàgina web www.gencat.cat/diue/serveis/ajuts_subvencions/turisme/index.html, caldrà adjuntar-hi la documentació següent:

  6. La documentació haurà d'aportar-se mitjançant còpia compulsada.

  7. Identificació del sol·licitant:

    Per a les persones físiques, el DNI.

    En cas de societats mercantils, el DNI i poders del representant legal, el NIF de la societat i les dades d'inscripció del Registre Mercantil.

    Per a les societats cooperatives i altres agrupacions, el DNI i poders del representant legal, la certificació de la inscripció en el registre corresponent i també, si s'escau, el NIF.

    Pel supòsit d'ens locals, la sol·licitud ha de venir acompanyada de l'acord del l'òrgan col·legiat competent per donar la conformitat a la mateixa.

  8. En el cas de les sol·licituds d'incentius formulades per empreses a l'empara d'aquesta resolució de convocatòria caldrà aportar:

    Declaració expressa on la persona sol·licitant faci constar que l'empresa compleix els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    Les empreses hauran d'acreditar que l'incentiu sol·licitat no incompleix la normativa de minimis establerta en el Reglament (CE) núm. 1998/2006, de la Comissió Europea, de 15 de desembre, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE a les ajudes mínimes.

    Pel supòsit d'empreses, l'últim rebut satisfet de l'impost d'activitats econòmiques o certificat del Registre de l'impost d'activitat econòmiques estès per l'Agència Tributària amb descripció detallada de l'activitat que desenvolupa.

    La declaració responsable de complir els requisits per a ser considerat petita o mitjana empresa turística, amb indicació del volum de negoci i nombre de treballadors dels darrers tres exercicis.

  9. Escrit de l'ajuntament respectiu conforme l'establiment objecte de l'ajut està al corrent de les obligacions tributàries municipals.

  10. Declaració responsable conforme la persona sol·licitant es troba al corrent dels pagaments i obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya.

  11. La sol·licitud de transferència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR