ORDRE GAP/283/2004, de 29 de juliol, de convocatòria de subvencions per a la introducció de les noves tecnologies en la prestació de serveis dels ens locals de Catalunya i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/283/2004, de 29 de juliol, de convocatòria de subvencions per a la introducció de les noves tecnologies en la prestació de serveis dels ens locals de Catalunya i d'aprovació de les bases reguladores.

L'Ordre GRI/325/2002, de 17 de setembre, publicada al DOGC núm. 3730, d'1.10.2002, va aprovar les bases generals que havien de regir les convocatòries de concessió de subvencions adreçades a ajuntaments i consells comarcals per a projectes relacionats amb la gestió interadministrativa i la prestació de serveis per Internet.

Aquestes subvencions van finançar, entre altres actuacions, el desenvolupament per part dels ens dependents del Consorci AOC d'aplicacions per prestar determinats serveis municipals per Internet amb plenes garanties jurídiques, i la creació d'una plataforma d'interconnexió de les bases de dades de diverses administracions per expedir telemàticament volants o certificats de padró, amb els avantatges que per a les institucions i, particularment, per als mateixos ciutadans això representa.

L'oportunitat d'estendre les aplicacions esmentades a altres ajuntaments que hi estiguin interessats justifica que es destini una part de la dotació econòmica disponible a aquesta finalitat, i s'ofereix a les diputacions provincials la possibilitat de col·laborar en l'assoliment d'aquest objectiu mitjançant la formalització dels convenis corresponents per dur a terme les tasques d'implementació, suport tècnic i utilització de les aplicacions.

D'altra banda, hi ha una sèrie de projectes adreçats al conjunt de les administracions locals catalanes que tenen per finalitat millorar la prestació de serveis als ciutadans per Internet, coordinant diferents iniciatives mitjançant un desenvolupament centralitzat que n'ha de permetre el desplegament als ajuntaments d'una manera ràpida i amb un cost reduït, que per les seves característiques han de ser desenvolupats pel Consorci AOC.

Per aquests motius, de la dotació de 6 milions d'euros existent a la partida pressupostària "Foment prestació serveis locals electrònics" per a l'any 2004, se'n reserven 3 milions per atendre aquestes finalitats.

Finalment, l'experiència acumulada en la gestió de la convocatòria de l'any 2002 i l'anàlisi de les necessitats dels ens locals en relació amb les noves tecnologies fan que s'hagi definit una altra línia d'actuació, a gestionar mitjançant aquesta convocatòria, per al desenvolupament d'altres projectes que millorin tant la prestació de serveis d'informació i tramitació als ciutadans i a les empreses com la gestió interna de les administracions locals, i que potenciïn en tots els casos l'ús de la signatura electrònica afavorint d'aquesta manera la utilització de les tecnologies de la informació i les comunicacions en la societat catalana.

Atès el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Vistos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i a proposta de la Direcció General d'Administració Local,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a ajuntaments per a la introducció de les noves tecnologies en la prestació de serveis dels ens locals.

Article 2

Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria de subvencions, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Les sol·licituds per concórrer a aquesta convocatòria es poden presentar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 30 de setembre de 2004.

Article 4

Les subvencions corresponents a aquesta convocatòria seran a càrrec de la partida pressupostària GO03 D/7641101100/5171, amb una dotació màxima de 3.000.000,00 d'euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de juliol de 2004

Joan Carretero i Grau

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte de la convocatòria

L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és la introducció de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions en la prestació de serveis dels ens locals. A aquest efecte són subvencionables projectes relatius a:

a) La millora dels processos de gestió interna i la prestació per part de les administracions locals de serveis d'informació i tramitació als ciutadans i a les empreses mitjançant:

La implantació de gestors de continguts per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR