ORDRE de 17 de novembre de 1989, per la qual s'obre convocatòria per a la concessió de beques de formació d'investigadors en el marc de les universitats catalanes, centres universitaris adscrits i centres públics de recerca per a l'any 1990.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

Atenent les necessitats de formació d'investigadors, el Departament d'Ensenyament va endegar l'any 1989 una programació de beques de formació d'investigadors amb la finalitat d'iniciar i formar titulats universitaris recents en el món de la recerca, mitjançant la seva participació en programes universitaris de doctorat, dins d'un departament universitari català, propi o adscrit, o un centre públic de recerca ubicat a Catalunya.

Com a continuació d'aquest programa, i atès l'interès que han manifestat els estudiants de tercer cicle i els departaments universitaris, centres universitaris adscrits i centres públics de recerca, es considera convenient oferir novament beques de formació d'investigadors en el marc de les universitats catalanes, centres universitaris adscrits i centres públics de recerca ubicats a Catalunya per a l'any 1990.

En conseqüència,

Ordeno:

Article 1

S'obre convocatòria per a la concessió de beques de formació d'investigadors en el marc de les universitats catalanes, centres universitaris adscrits i centres públics de recerca a Catalunya per a l'any 1990.

Article 2

Enguany, l'àmbit d'aplicació d'aquesta convocatòria són tots els àmbits científics, tecnològics i humanístics. En el futur, i en convocatòries similars, es destinarà un percentatge de les beques a plans sectorials en funció de les àrees prioritàries de Catalunya.

Article 3

Podran sol·licitar les beques objecte d'aquesta convocatòria els candidats que reuneixin els requisits següents: 3.1 Tenir nacionalitat espanyola. 3.2 Estar en possessió del títol de llicenciat, enginyer o arquitecte per una escola tècnica superior, i haver conclòs els estudis que condueixen a la titulació esmentada en data igual o posterior al mes de juny de 1986. Els enginyers o arquitectes hauran de tenir aprovat el projecte de final de carrera abans que finalitzi el període d'entrega de sol·licituds. Els llicenciats en Medicina, Farmàcia, Biologia i Química que hagin realitzat, respectivament, el període de formació mèdica (MIR), farmacèutica (FIR), biològica (BIR) i química (QUIR) hauran d'haver acabat la carrera en data de juny de 1983 o posterior. Els títols obtinguts a l'estranger o en centres espanyols no oficials hauran de ser convalidats o reconeguts per les autoritats competents i tenir plens efectes professionals en el moment de la concessió de la beca. 3.3 Ser admès en un programa de doctorat universitari en qualsevol de les universitats catalanes.

Article 4

El període per a aquestes beques s'iniciarà el 15 de gener de 1990 i finalitzarà el 31 de desembre de 1990. Les beques podran renovar-se per 1 any natural, fins a un màxim de tres renovacions.

Article 5

La dotació de les beques serà de 85.000 Pta mensuals i, si escau, s'hi inclouran les taxes acadèmiques oficials. El Departament d'Ensenyament subscriurà, a més, una pòlissa d'assegurança mèdica i d'accidents per als beneficiaris de les beques. L'adjudicació d'una beca a un candidat comportarà alhora l'assignació d'un ajut institucional de 130.000 Pta al departament universitari o centre de recerca que rep al becat. L'import de les beques s'abonarà mensualment a cada interessat. L'abonament de l'ajut institucional es farà efectiu directament a cada universitat o centre públic de recerca implicat.

Article 6

El beneficiari d'una beca podrà realitzar estades temporals a l'estranger amb l'objecte de completar la seva formació investigadora relacionada amb el projecte de recerca que estigui duent a terme, amb autorització prèvia del departament universitari o centre de recerca que el tutela i de la Direcció General d'Universitats. Aquestes borses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR