ORDRE EDC/221/2004, de 18 de juny, per la qual s'obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació de places d'educació preescolar en llars d'infants de titularitat municipal, en casos singulars.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE EDC/221/2004, de 18 de juny, per la qual s'obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació de places d'educació preescolar en llars d'infants de titularitat municipal, en casos singulars.

La Generalitat de Catalunya ha promogut la creació de places d'educació preescolar en llars d'infants mitjançant la publicació de convocatòries anuals de subvencions des de l'any 2000. Amb la voluntat d'ampliar aquesta iniciativa de foment, el Departament d'Educació vol establir una línia de subvenció destinada a aquells municipis que proposin la creació d'un nombre elevat de places per a infants de 0 a 3 anys en llars d'infants de la seva titularitat.

Per donar cobertura a aquesta voluntat es va signar, en data 18 de setembre de 2003, un acord-marc entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i les entitats municipalistes, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques, per a la creació de places per a infants de 0 a 3 anys en llars d'infants de titularitat municipal, en casos singulars.

Amb la finalitat de promoure la creació de noves places en llars d'infants, d'acord amb el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i d'acord amb l'informe de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions a les corporacions locals que proposin la creació d'un nombre elevat de places d'educació preescolar en llars d'infants de la seva titularitat.

Article 2

Aprovar les bases reguladores que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import màxim global de les subvencions plurianuals que s'atorguen és de 7.375.000,00 euros, distribuït d'acord amb les anualitats següents:

2004: 375.000,00 euros.

2005: 1.500.000,00 d'euros.

2006: 2.000.000,00 d'euros.

2007: 2.000.000,00 d'euros.

2008: 1.500.000,00 d'euros.

La imputació de les subvencions concedides anirà a càrrec del crèdit 1304 D/760130200/4222, de pla de foment de llars d'infants, del pressupost dels anys corresponents.

Article 4

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació previstes a l'annex 2 d'aquesta Ordre és fins al 31 de desembre de 2006 a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les sol·licituds es presentaran davant els serveis territorials d'Educació corresponents.

Article 5

El director general de Centres Docents resoldrà, per delegació, aquesta convocatòria, un cop aprovats els projectes de centres, i en el termini màxim de sis mesos des de la presentació de la sol·licitud corresponent.

En qualsevol cas, s'entendran desestimades les sol·licituds no resoltes de manera expressa en el termini màxim de 6 mesos des de la seva presentació.

Posteriorment, es formalitzarà un conveni específic entre el Departament d'Educació i la corporació local beneficiària on constarà:

a) Identificació dels centres i nombre de places a crear en cadascun dels centres.

b) El compromís de l'ajuntament de crear les places d'educació preescolar en un termini no superior a dos anys a comptar a partir de la signatura del conveni.

c) L'import total de la subvenció i la seva distribució en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR