ORDRE ECF/293/2007, de 12 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/293/2007, de 12 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries.

La Llei 3/1993, de 5 de març, de l'Estatut del consumidor de Catalunya, estableix que la Generalitat de Catalunya ha de propiciar la creació d'oficines d'informació a les persones consumidores en els consells comarcals i en els ajuntaments, amb la finalitat d'informar i orientar les persones consumidores sobre l'exercici dels seus drets, rebre denúncies i reclamacions de les persones consumidores per trametre-les a les entitats o els organismes corresponents i qualsevol altra funció que estableixi el Reglament.

La Llei 9/2004, de 24 de desembre, de creació de l'Agència Catalana del Consum, atribueix a aquest organisme autònom administratiu totes les competències que corresponen a la Generalitat en matèria de consum en virtut de la Constitució i l'Estatut d'autonomia de Catalunya. Entre les funcions d'aquest ens figura la de potenciar el desplegament de les oficines locals de consum.

Atès el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Ateses les normes bàsiques establertes a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès el que regulen els articles 92.1 i 93.b) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta del director de l'Agència Catalana del Consum,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria de subvencions destinades a consells comarcals que duguin a terme activitats d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries durant l'any 2007 i aprovar-ne les bases reguladores, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

L'import total de les subvencions atorgades no podrà excedir de 305.000 euros, que aniran a càrrec de la partida pressupostària D/6170.460.0001.00/4610.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria.

Article 4

4.1 Un cop degudament acomplert el procediment administratiu establert a les bases reguladores, es resoldrà l'adjudicació de les subvencions a les entitats beneficiàries que s'escaiguin en els condicions previstes.

4.2 L'òrgan resolutori de la convocatòria de subvencions és el/la director/a de l'Agència Catalana del Consum.

4.3 La proposta de concessió serà formulada per un òrgan col·legiat, constituït a tal efecte, integrat per el/la subdirector/a general d'Atenció al Consumidor .que exercirà la presidència de l'òrgan., el/la subdirector/a general de Disciplina de Mercat, els/les directors/es dels Serveis Territorials del Departament d'Economia i Finances, el/la responsable adjunt/a a Direcció, el/la cap del Servei d'Informació i Formació, el/la cap del Servei d'Administració i el/la responsable de Suport Administratiu d'Atenció al Consumidor, que exercirà també com a secretàri/ària de la Comissió.

4.4 Si en el termini de sis mesos a comptar des de la publicació de la convocatòria, no s'ha dictat resolució expressa atorgant les subvencions ni s'ha efectuat la notificació, s'entendrà desestimada la sol·licitud corresponent, de conformitat amb el que estableix la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius en relació amb el règim de silenci administratiu i el termini de resolució i notificació, i de primera modificació dels articles 81, 82 i 83 de la Llei 13/1989, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

5.1 L'òrgan gestor del procediment de concessió de subvencions obert per la present convocatòria és la Subdirecció General d'Atenció al Consumidor.

5.2 L'Agència Catalana del Consum procedirà a notificar la resolució de concessió o denegació de les subvencions a cadascuna de les entitats sol·licitants.

5.3 Contra la resolució de concessió o denegació de subvencions, que no exhaureix la via administrativa, s'hi podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller d'Economia i Finances en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR