ORDRE ECF/377/2008, de 14 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/377/2008, de 14 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries.

La Llei 3/1993, de 5 de març, de l'Estatut del consumidor de Catalunya, estableix que la Generalitat de Catalunya ha de propiciar la creació d'oficines d'informació a les persones consumidores en els consells comarcals i en els ajuntaments amb la finalitat d'informar i orientar les persones consumidores sobre l'exercici dels seus drets, rebre denúncies i reclamacions de les persones consumidores per trametre-les a les entitats o els organismes corresponents i qualsevol altra funció que estableixi el Reglament.

La Llei 9/2004, de 24 de desembre, de creació de l'Agència Catalana del Consum, atribueix a aquest organisme autònom administratiu totes les competències que corresponen a la Generalitat en matèria de consum en virtut de la Constitució i l'Estatut d'autonomia de Catalunya. Entre les funcions d'aquest ens figura la de potenciar el desplegament de les oficines locals de consum.

Atès el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Ateses les normes bàsiques que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès el que regulen els articles 92.1 i 93.b) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta del director de l'Agència Catalana del Consum,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria de subvencions destinades a consells comarcals que duguin a terme activitats d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries durant l'any 2008.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'aquestes subvencions que es publiquen annexes a aquesta Ordre.

.3 L'import total de les subvencions atorgades no podrà excedir els 225.000 euros, que aniran a càrrec de la partida pressupostària D/6170.460.0001.00/4610 del pressupost de l'Agència Catalana del Consum per a l'exercici 2008.

.4 El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria.

.5 L'òrgan instructor del procediment de concessió de subvencions obert per la present convocatòria és la Subdirecció General d'Atenció al Consumidor.

.6 La proposta de concessió serà formulada per una comissió d'avaluació, com a òrgan col·legiat, constituït a aquest efecte, integrat per el/la subdirector/a general d'Atenció al Consumidor, que exercirà la presidència de l'òrgan, el/la subdirector/a general de Disciplina de Mercat, els/les directors/es dels serveis territorial del Departament d'Economia i Finances, el/la responsable adjunt/a a direcció, el/la cap del Servei d'informació i Formació, el/la cap del Servei d'Administració i el/la responsable de Suport Administratiu d'Atenció al Consumidor, que també exercirà com a secretari/ària de la Comissió.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juliol de 2008

Antoni Castells

Conseller d'Economia i Finances

BASES

reguladores de la convocatòria

.1 Objecte de la subvenció

Ajudar els consells comarcals a dur a terme activitats d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries durant l'any establert en cada convocatòria.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els consells comarcals que duen a terme tasques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR