RESOLUCIÓ INT/490/2006, de 28 de febrer, de convocatòria de concurs oposició lliure per cobrir 20 places d'inspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de la convocatòria 50/06).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

INT/490/2006, de 28 de febrer, de convocatòria de concurs oposició lliure per cobrir 20 places d'inspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de la convocatòria 50/06).

Atès el que disposen els articles 17, 24 i 25 bis de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; el Reglament de provisió de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra, aprovat pel Decret 169/2001, de 26 de juny, i el Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret 28/1986, de 30 de gener;

Atès l'Acord de la Comissió de Govern de Política Institucional de 21 de febrer de 2006, pel qual s'aprova l'oferta pública d'ocupació, entre d'altres, de 20 places de la categoria d'inspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya, per a l'any 2006;

Atès el que estableix l'article 20.2 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, així com l'article 1.h) de la Resolució INT/2028/2004, de 12 de juliol, de delegació de funcions de la consellera d'Interior en diversos òrgans del Departament,

Resolc:

Article 1

Obrir la convocatòria de concurs oposició lliure per cobrir 20 places d'inspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de la convocatòria 50/06), amb subjecció a les bases que figuren en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Article 2

Contra aquesta Resolució de convocatòria i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar potestativament, d'acord amb l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició davant el secretari general del Departament d'Interior, en el termini d'un mes com preveu l'article 117 de la Llei esmentada, o bé recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de l'esmentada Llei. Aquests terminis es comptaran a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 28 de febrer de 2006

P. D. (Resolució INT/2028/2004, DOGC de 22.7.2004)

Jordi Pardo i Rodríguez

Secretari general

Annex 1

Bases

.1 Normes generals

1.1 S'obre la convocatòria per cobrir 20 places d'inspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya pel procediment de selecció de concurs oposició lliure, d'acord amb la distribució següent:

10 places pel torn de promoció interna que preveu l'article 24 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

10 places pel torn lliure.

Les places sense cobrir del torn de promoció interna s'acumularan a les places del torn lliure, i viceversa.

1.2 Les persones que prenguin part en aquesta convocatòria no podran participar en més d'un torn.

1.3 Les funcions que han d'exercir les persones aspirants que siguin nomenades seran les que s'atribueixen als/a les inspectors/es, d'acord amb el que s'estableix als apartats 1.b) i 3 de l'article 19 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol.

.2 Requisits de les persones aspirants

2.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola.

b) Estar en possessió del títol d'enginyer/a tècnic/a, de diplomat/ada universitari/ària de primer cicle, d'arquitecte/a tècnic/a, de formació professional de tercer grau o d'un altre d'equivalent o superior.

També es poden presentar, pel torn de promoció interna, els/les sotsinspectors/es del cos de mossos d'esquadra que compleixin els requisits que estableix la base 2.2 i que disposin d'una titulació del grup C, d'acord amb la dispensa que preveu l'article 25 bis de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

c) Haver complert 18 anys, atesa la titulació exigida per a l'accés, i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

d) No estar inclòs en cap causa d'exclusió mèdica de les establertes a l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

e) No haver estat condemnat/ada per cap delicte, no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separades mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

f) Posseir l'autorització BTP per conduir vehicles policials.

g) Declaració jurada per la qual es pren el compromís de portar armes.

2.2 Les persones membres del cos de mossos d'esquadra que concorrin pel torn de promoció interna han de tenir, a més dels requisits previstos, un mínim de dos anys d'antiguitat en la categoria de sotsinspector/a del cos de mossos d'esquadra i trobar-se en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

2.3 Els requisits establerts anteriorment s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds, tret dels que figuren als punts f) i g) de la base 2.1, els quals s'hauran de complir en el moment de presentació de la documentació que s'indica a la base 8.1, abans d'iniciar la fase de capacitació: curs selectiu a l'Escola de Policia de Catalunya.

.3 Sol·licituds

3.1 Documentació necessària per participar:

Les persones interessades en participar en aquesta convocatòria han de presentar, dins del termini i en la forma establerts a la base 3.2, la documentació següent:

a) Sol·licitud de participació adreçada al secretari general del Departament d'Interior (DAD 18), que figura a l'annex 5.

b) Dues fotografies en format de carnet.

c) Dues fotocòpies del document nacional d'identitat.

d) Als efectes de l'exempció de la realització de la prova de coneixements de llengua catalana establerta a la base 5.2.1.b), les persones aspirants hauran de presentar un dels documents següents:

1) Fotocòpia confrontada de la documentació acreditativa d'estar en possessió, si escau, del nivell de suficiència de català (C) de la Secretaria de Política Lingüística, superior o equivalent, d'acord amb l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística (DOGC núm. 4168, de 6.7.2004).

2) Certificació del/de la secretari/ària general del departament corresponent, o de l'òrgan en el qual delegui, on consti de manera clara i expressa el procés de selecció per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en què hagi participat la persona aspirant i amb indicació del número de registre de la convocatòria, el nivell de coneixements de la llengua catalana requerit a la convocatòria i l'especificació que ha obtingut plaça. Si es tracta d'algun dels processos selectius convocats i resolts pel Departament d'Interior no serà necessària l'acreditació documental esmentada.

3) Pel que fa a les persones aspirants que hagin superat una prova del mateix nivell o superior en altres processos de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2005, certificat de l'òrgan convocant o l'òrgan en el qual delegui, on consti de manera clara i expressa el procés de selecció per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en el qual han participat, l'any de l'oferta pública d'ocupació de la convocatòria, el nivell de coneixements de la llengua catalana requerit a la convocatòria i l'especificació que han superat la prova. Si es tracta d'algun dels processos selectius convocats i resolts pel Departament d'Interior no serà necessària l'acreditació documental esmentada.

En tots els casos, la persona aspirant ho haurà d'indicar expressament a la sol·licitud, d'acord amb el que assenyala l'apartat 3.4.c) d'aquestes bases.

e) En el supòsit que la persona aspirant es trobi en situació d'atur i no percebi cap prestació econòmica, i als efectes de restar exempta de l'abonament de la taxa d'inscripció que preveu la base 3.3.1, caldrà presentar un certificat expedit per la corresponent oficina de treball del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i/o, si escau, de l'INEM (Institut Nacional d'Ocupació), on consti que dins del termini de presentació de sol·licituds la persona aspirant es troba en situació d'atur i no percep cap prestació econòmica.

f) Document d'al·legació de mèrits degudament emplenat i signat (DAD 12b).

Tots els mèrits que es facin constar en el full d'al·legació de mèrits, s'hauran d'acreditar documentalment perquè siguin tinguts en consideració.

g) Titulació requerida en l'apartat 2.1.b) o, si escau, document de sol·licitud de dispensa de titulació (DAD 20).

L'imprès de sol·licitud de participació (DAD 18), el document d'al·legació de mèrits (DAD 12b) i el document de sol·licitud de dispensa de titulació (DAD 20), estan a disposició de les persones interessades al Departament d'Interior, a la Direcció General de Seguretat Ciutadana, a les delegacions territorials del Govern a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre, a totes les comissaries del cos de mossos d'esquadra i a l'adreça d'internet http://www.gencat.net/mossos.

3.2 Llocs i termini de presentació de sol·licituds.

Les sol·licituds es poden presentar als registres de les unitats que es detallen a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR