RESOLUCIÓ IUE/1147/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques i ajuts postdoctorals del Programa DGR-Henkel KGaA 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència de Gestió D'Ajuts Universitaris i de Recerca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

IUE/1147/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques i ajuts postdoctorals del Programa DGR-Henkel KGaA 2008.

De conformitat amb el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

Atesa la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR);

Atès que l'article 11 del Decret 168/2002, d'11 de juny, pel qual s'aproven els estatuts de l'AGAUR, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, com també la seva resolució, i que aquestes facultats han estat delegades a la presidència de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR), amb data 5 de desembre de 2002,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases i obrir la convocatòria de beques i ajuts postdoctorals dins del programa DGR-Henkel KGaA, les condicions dels quals figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Article 2

Aquesta convocatòria està cofinançada per la Direcció General de Recerca (DGR) del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) amb 296.000,00 euros, i per l'empresa Henkel KGaA amb 296.000,00 euros. L'import global màxim d'aquesta convocatòria és de 592.000,00 euros, dels quals, 296.000,00 euros aniran a càrrec de les partides pressupostàries 449.0001, 470.0001, 480.0001 i 482.0001 del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2008, i els 296.000,00 euros restants aniran a càrrec de les partides pressupostàries 449.0001, 470.0001, 480.0001 i 482.0001 del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2009.

Disposició final

Aquesta Resolució exhaureix la via administrativa. A continuació s'indiquen els recursos que s'hi poden interposar: recurs potestatiu de reposició davant la presidència de la CEAR de l'AGAUR en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació de la Resolució al DOGC, o bé directament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 3 d'abril de 2008

Ramon Moreno Amich

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts de Recerca

Annex

  1. Preàmbul

    La Unió Europea en la declaració de l'any 2000 a Lisboa, va posar de manifest la voluntat d'esdevenir l'economia basada en el coneixement més important del món, capaç de posar en funcionament un creixement econòmic sostenible amb més i millors llocs de treball i amb més cohesió social.

    La Generalitat de Catalunya, coincidint amb aquests objectius, ha definit dins del Pla de recerca i innovació els objectius per al període 2005-2008 i els seus programes d'actuació associats per poder assolir en un futur proper els objectius marcats per la Unió Europea.

    Aquestes actuacions, definides sota les directrius de la Direcció General de Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, s'han traduït en un seguit d'accions per incrementar la participació del sector empresarial en el sistema català de ciència i tecnologia.

    Dins d'aquest context, des de la Direcció General de Recerca i conjuntament amb l'empresa Henkel KgA, s'ha promogut un marc de col·laboració per incentivar la recerca dins de l'àmbit de la química que ha estat validat pel conveni signat el dia 6 de març per a un període de 3 anys.

    L'acció definida s'emmarca dins de la carrera investigadora amb la promoció de beques i contractes postdoctorals a universitats i centres de recerca de prestigi de la República Popular de la Xina i de Catalunya.

  2. Beques per a estades de recerca postdoctoral en el camp de la química

    .1 Objecte

    Atorgar quatre beques en règim de concurrència competitiva a doctorats i doctorades en universitats catalanes per fer estades de recerca en entitats de la República Popular de la Xina i a doctorats i doctorades en universitats xineses per fer estades en entitats de Catalunya, en l'àmbit de la química, preferentment en el desenvolupament de les benzoxazines com a resina per a adhesius, revestiments i matrius de resines per a components d'aviació.

    Les estades es poden realitzar en universitats, centres de recerca o empreses que duguin a terme activitats de recerca i desenvolupament.

    Les estades són de dos anys.

    Queden excloses d'aquesta convocatòria les beques per a l'estudi de cursos de postgrau i màsters.

    .2 Persones beneficiàries

    Poden ser beneficiaris o beneficiàries d'aquesta modalitat els investigadors i les investigadores que compleixin els requisits següents:

    1. Estar en possessió del títol de doctor/a, obtingut després de l'1 de gener de 2002 (s'entén com a data d'obtenció del doctorat la data de lectura i aprovació de la tesi), o bé després de l'1 de gener de 2001 si es justifica, durant aquest període, baixa maternal o que es tenen a càrrec menors de 6 anys, persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, o persones més grans de 65 anys que depenguin de la persona beneficiària i requereixin una dedicació especial. El títol de doctor/a s'ha d'haver obtingut abans del termini de presentació de sol·licituds.

    2. Haver obtingut el títol de doctor/a en una universitat xinesa si l'estada es realitza en una universitat o centre de recerca situat a Catalunya o haver obtingut el títol de doctor/a en una universitat catalana si l'estada es realitza en una universitat, centre de recerca o empresa situada a la República Popular de la Xina.

    3. No haver tingut cap relació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR