ORDRE GAP/440/2008, de 8 d'octubre, per la qual es fa pública la convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Governació i Administracions Públiques per a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/440/2008, de 8 d'octubre, per la qual es fa pública la convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Governació i Administracions Públiques per a l'any 2008.

La primera convocatòria dels Premis de Civisme es va fer pública, de manera unificada, per l'Ordre de 6 de setembre de 1995.

Cadascun d'aquests Premis de Civisme estimula i premia accions i treballs, realitzats des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

Els Premis de Civisme tenen l'objectiu comú de promoure el civisme, i pretenen potenciar tots aquells comportaments fonamentats en la tolerància, l'educació, la cultura, la urbanitat, el progrés, l'amabilitat, la ciutadania i el patriotisme, i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència entre les persones i el respecte per la llibertat individual i col·lectiva.

Per tant, en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Convocar els Premis de Civisme per a l'any 2008, que engloben els premis següents:

XXIII Premis Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil.

XXVII Premi Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana.

XIV Premi Civisme als Mitjans de Comunicació.

Article 2

Aprovar les bases per participar en les convocatòries dels premis esmentats a l'article anterior, les quals es publiquen, respectivament, als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre. Així mateix, a l'annex 4 es publica una relació de registres en els quals es poden presentar els treballs que opten a algun d'aquests premis.

Article 3

El lliurament de l'import dels premis resta condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009, i anirà a càrrec de la partida pressupostària D/483.0001.00/3230 de la Secretaria d'Acció Ciutadana, amb un import màxim de 37.000 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 8 d'octubre de 2008

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex 1

XXIII Premis Jaume Ciurana 2008 a l'actuació cívica juvenil

Aquests Premis van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle en record i homenatge a en Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l'entitat, d'estimació inqüestionable a Catalunya i d'actuació cívica exemplar.

Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, i l'amor i el respecte per la natura.

La Secretaria d'Acció Ciutadana, conjuntament amb el Grup d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, convoquen aquesta vint-i-tresena edició dels Premis.

Bases

Primera

Poden optar als Premis Jaume Ciurana 2008 els grups, pertanyents o no a entitats de qualsevol mena, formats com a mínim per sis joves de més de 12 anys que hagin realitzat alguna acció cívica meritòria, de manera voluntària i gratuïta, en algun indret de l'àmbit lingüístic català durant el transcurs de l'any 2008, i en una de les dues modalitats següents:

  1. En favor de les persones.

  2. En la millora de l'entorn natural.

    Segona

    Un cop portada a terme l'acció cívica, caldrà presentar una memòria de la tasca feta, com més il·lustrada, millor (per exemple, amb fotografies, vídeo, dibuixos o mapes), i acompanyada d'una autoavaluació feta per tot el grup.

    Tercera

    El termini de presentació de memòries finalitza el 31 de gener de 2009.

    Quarta

    El jurat qualificador estarà presidit pel secretari d'Acció Ciutadana, per representants de la família Ciurana i del Grup d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, i per la persona titular de la Secretaria de Joventut o la persona en qui delegui.

    Cinquena

    Es concediran tres premis per a cada modalitat, amb els imports següents:

  3. Premis Jaume Ciurana 2008 a l'actuació cívica juvenil en favor de les persones:

    Primer premi: 2.000 euros.

    Segon premi: 1.300 euros.

    Tercer premi: 700 euros.

  4. Premis Jaume Ciurana 2008 a l'actuació cívica juvenil en favor de l'entorn natural:

    Primer premi: 2.000 euros.

    Segon premi: 1.300 euros.

    Tercer premi: 700 euros.

    En cap cas es lliuraran els premis en efectiu a un grup de menors no vinculat a cap entitat.

    Sisena

    El jurat podrà declarar desert el premi d'una o de les dues modalitats, o repartir-lo ex aequo a dues obres, si ho creu adient.

    El veredicte del jurat serà irrevocable, i el lliurament de premis tindrà lloc a l'acte de concessió dels Premis de Civisme que convocarà la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques el dia 22 d'abril de 2009 al Palau de la Generalitat.

    Setena

    Les memòries s'hauran d'acompanyar del nom complet, l'adreça, el telèfon i l'adreça electrònica de l'entitat, així com de les mateixes dades de la persona responsable del projecte.

    Així mateix, les memòries es lliuraran al Registre de la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, plaça Pau Vila, 1, edifici Palau de Mar, 08039 Barcelona, o bé a les oficines d'Acció Ciutadana que s'especifiquen a l'annex 4 d'aquesta Ordre, sens perjudici del que estableix l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim que assenyala la convocatòria.

    En un lloc visible s'haurà de fer constar que opten als Premis Jaume Ciurana, i la modalitat en què participen.

    Per a més informació sobre aquests premis es pot trucar al telèfon...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR