ORDRE BEF/469/2006, de 28 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Benestar i Família per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/469/2006, de 28 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Benestar i Família per a l'any 2006.

La primera convocatòria dels Premis de Civisme es va fer pública, de manera unificada, per l'Ordre de 6 de setembre de 1995.

Cadascun d'aquests Premis de Civisme estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

Els Premis de Civisme tenen l'objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l'educació, la sensibilització, el patriotisme, la cultura, la urbanitat, la cortesia, el progrés, l'amabilitat, la ciutadania i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència.

Per tant, en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Es fa pública la convocatòria dels Premis de Civisme, per a l'any 2006, els quals inclouen les modalitats següents:

XXI Premis Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil.

XXV Premi Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme.

XII Premi Civisme als Mitjans de Comunicació.

Article 2

S'aproven les bases per participar en les convocatòries dels premis esmentats a l'article anterior, les quals es publiquen, respectivament, als annexos 1, 2, 3 i 4 d'aquesta Ordre.

Article 3

L'atorgament dels premis queda supeditat al que disposi la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007, i anirà a càrrec de la partida pressupostària D/2260010 del programa 323 de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques, amb un import màxim de 36.247,00 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 28 de setembre de 2006

Carme Figueras i Siñol

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

XXI Premis Jaume Ciurana 2006 a l'actuació cívica juvenil

Aquests Premis van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle en record i homenatge a en Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l'entitat, d'estimació inqüestionable a Catalunya i d'exemplar actuació cívica.

Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, i l'amor i el respecte per la natura.

La Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques, conjuntament amb el Grup d'Antics i Amics de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya de la Fundació Josep Sans, convoquen aquesta vint-i-unena edició dels Premis.

Bases

Primera

Poden optar als Premis Jaume Ciurana 2006 els grups, pertanyents o no a entitats de qualsevol mena, formats com a mínim per sis joves de més de dotze anys que hagin realitzat alguna acció cívica meritòria, de forma voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans durant el transcurs de l'any 2006 i en una de les dues modalitats següents:

  1. En favor de les persones.

  2. En la millora de l'entorn natural.

Segona

Un cop portada a terme l'acció cívica caldrà presentar una memòria de la tasca feta, com més il·lustrada millor (fotografies, vídeo, dibuixos, mapes, etc.), acompanyada d'una autoavaluació feta per tot el grup.

Tercera

El termini de presentació de memòries finalitza el 31 de gener de 2007.

Quarta

El jurat qualificador estarà format per representants de la família Ciurana, del Grup d'Antics i Amics de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, de la Secretaria General de Joventut i de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques de la Generalitat de Catalunya.

Cinquena

Es concediran tres premis per a cada modalitat d'un valor de 2000,00, 1300,00 i 700,00 euros, respectivament, amb el compromís de destinar-los a l'adquisició d'equipament, material, utillatge, o per subvencionar un viatge, una estada en un alberg, etc., a escollir pel grup guanyador.

En cap cas es lliuraran els premis en efectiu a un grup de menors no vinculat a cap entitat.

La Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques podrà demanar la justificació de l'aplicació de l'import del premi a la finalitat que preveu aquesta base.

Sisena

El jurat podrà declarar desert el premi d'una o de les dues modalitats, o repartir-ho ex aequo a dues obres, si ho creu adient.

El veredicte del jurat, que serà inapel·lable, es farà públic en ocasió de l'assemblea anual del Grup d'Antics i Amics de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya de 2007.

El lliurament solemne de guardons tindrà lloc a l'acte de concessió dels Premis de Civisme que convoca la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya el dia 23 d'abril de 2007, Diada de Sant Jordi.

Setena

Les memòries s'hauran d'acompanyar del nom complert, l'adreça, el telèfon i l'adreça electrònica de l'entitat, així com de les mateixes dades de la persona responsable del projecte.

Així mateix, les memòries es lliuraran al Registre del Departament de Benestar i Família (Direcció General d'Actuacions Comunitàries i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR