ORDRE CTC/316/2005, de 5 de juliol, de convocatòria dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya per a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyOrdre

ORDRE CTC/316/2005, de 5 de juliol, de convocatòria dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya per a l'any 2005.

Les fires han estat sempre un factor força important de competitivitat de les ciutats. Abans com ara, s'han consolidat com un mecanisme innovador d'atenció a noves circumstàncies de mercat i han assolit una molt llarga vida i una gran capacitat d'adaptació al canvi econòmic i social. El comerç, motor permanent del progrés econòmic, s'ha potenciat i es potencia amb les fires, tradicionals i modernes.

Avui dia les activitats firals no són altra cosa que una multiplicitat de mercats especialitzats que reuneixen els productors i/o distribuïdors. En alguns casos encara hi ha un contacte directe amb el consumidor final, combinant la funció d'aparador de novetats amb l'ocasió d'intercanvi directe.

A banda, és indiscutible la importància que té el fet d'innovar per a les empreses i, per extensió, per a tota la societat. Aconseguir una societat basada en el coneixement i que potenciï les millores de la productivitat i les activitats de major valor afegit requereix l'aplicació de les millors pràctiques d'innovació i qualitat a tots nivells.

Innovar és el resultat d'activitats com l'estudi, la recerca, el desenvolupament d'idees i conceptes, qüestionar-se contínuament la millora de productes, processos, serveis, solucions, etcètera, però també és la comunicació contínua amb els clients, el coneixement i les idees dels propis integrants de l'empresa en tota la seva amplitud.

També sorgeixen idees innovadores de la visita a fires i exposicions, de l'anàlisi de productes competidors, etc. Per tant, les empreses i entitats amb activitats econòmiques, per tal de ser més competitives, han de potenciar la innovació, incorporant activitats de major valor afegit i sistematitzant les activitats esmentades.

Diversos estudis realitzats en els darrers anys situen la innovació i la qualitat com els dos principals factors de competitivitat de les empreses. En els mateixos estudis, també es fa referència, entre d'altres, a les principals fonts d'origen de les idees innovadores; entre aquestes, els clients i l'assistència a fires i exposicions representen les fonts més importants.

Aquestes dades no deixen marge al dubte de quins són els reptes i on podem anar a cercar-ne les vies de solució.

Calia que les fires, com a entitats que ofereixen un servei de valor afegit al teixit empresarial, disposessin d'un reconeixement a la seva activitat i la seva gestió excel·lent.

Els Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya, que s'inicien aquest any 2005, tenen com a objectius el reconeixement públic a les organitzacions firals de Catalunya i divulgar la importància de la innovació, la qualitat i la productivitat.

Els criteris per a la concessió dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya promoguts per la Direcció General de Comerç del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, descrits a l'article 9 d'aquesta Ordre, fomenten la reflexió i l'anàlisi de la gestió de les organitzacions firals, alhora que serveixen per establir plans de millora que facin augmentar l'excel·lència d'aquestes organitzacions.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que regulen la concessió dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, les quals figuren com a annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds per a aquests premis finalitzarà el dia 17 d'octubre de 2005.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 de juliol de 2005

Josep Huguet i Biosca

Conseller de Comerç, Turisme i Consum

BASES

que regulen la concessió dels premis a la Innovació de les Fires de Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya

Article 1

Objecte dels premis

Aquests premis van destinats a distingir els resultats de les organitzacions firals catalanes que han aplicat amb èxit un pla, mètode o tècnica que suposi unes millores considerables, documentades i mesurables de la innovació, la qualitat i la productivitat d'alguna de les activitats firals que realitzen.

Article 2

Premis

Els premis per a l'any 2005 consistiran en un diploma i un trofeu acreditatiu per a cada una de les institucions guardonades. Els premis es podran declarar deserts si la comissió d'avaluació ho considera oportú.

Article 3

Empreses i institucions candidates

Per poder presentar-se als Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya, les entitats firals han d'estar inscrites al Registre d'Activitats Firals de Catalunya i han d'haver presentat la sol·licitud i la documentació correctament.

Article 4

Sol·licituds

Les sol·licituds s'hauran de formalitzar d'acord amb el model d'instància que s'adjunta com a annex 1 d'aquestes bases i han d'anar dirigides al director general de Comerç. Les sol·licituds s'han de presentar al Registre de la Direcció General de Comerç, passeig de Gràcia, 94, 08008 Barcelona, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR