RESOLUCIÓ TIC/422/2003, de 12 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts per a la promoció de la innovació en producció i logística (codi d'ajut 123).

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyResolució

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial.

RESOLUCIÓ TIC/422/2003, de 12 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts per a la promoció de la innovació en producció i logística (codi d'ajut 123).

Per competir en un entorn cada cop més globalitzat, les empreses catalanes han d'orientar tots els seus esforços a obtenir nous avantatges competitius basats no únicament en l'optimització sistemàtica de la seva estructura de costos, sinó també incorporant contínuament noves propostes de valor sostingudes en la recerca, el desenvolupament accelerat de productes i serveis, la diferenciació mitjançant el disseny, la incorporació de tecnologies avançades de producció, la proximitat al client a través de sistemes logístics ràpids, i la capacitat de personalitzar l'oferta.

En aquest sentit, la gestió de la innovació en l'àmbit productiu i logístic esdevé un procés estratègic clau per assolir els seus objectius. Per innovar, doncs, no és suficient fer R+D. Cal actuar simultàniament en altres fronts com són: la generació de nous conceptes, el desenvolupament del producte en el menor temps possible, la redefinició constant dels processos de producció i dels de gestió integral de la cadena de subministrament.

Per innovar, però, no és suficient tenir una cultura fortament orientada al canvi i a l'adaptació constant a les exigències del mercat i a les noves tecnologies. També és necessari disposar d'una organització capaç d'executar aquest canvi en temps real: la flexibilitat és el gran recurs organitzatiu que sustenta la innovació. En aquest sentit, els models empresarials d'èxit en mercats sofisticats són cada cop més models d'organització flexible, "de resposta ràpida": altament competitius en la seva resposta immediata a demandes fluctuants, diferenciades i personalitzades, o en la capacitat d'absorció ràpida de noves tecnologies i llançament continuat de nous productes.

Per assolir aquest model cal que les empreses catalanes estructurin accions orientades a la sistematització de la innovació en les seves operacions productives i logístiques per aconseguir respostes immediates als senyals externs.

Atès l'interès perquè les empreses orientin les seves actuacions cap a la innovació i a la satisfacció dels clients com un dels factors clau per a millorar la seva competitivitat, tot assolint els millors esquemes productius i logístics, i en ús de les competències que m'han estat conferides,

Resolc:

Article 1

Convocatòria

S'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts per a la promoció de la innovació en producció i logística.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

A aquestes bases els són d'aplicació el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Aplicació pressupostària

La quantitat màxima destinada a aquests ajuts per a l'any 2003 és de 600.000 euros, aplicats a la partida 640.470.0001 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2003 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Els ajuts atorgats en base a aquesta resolució són susceptibles de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), d'acord amb la normativa comunitària reguladora d'aquest fons.

Article 4

Termini de presentació

El termini de presentació de sol-licituds s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC i finalitzarà el 15 de maig del 2003.

Article 5

Tramitació i resolució dels ajuts

Les sol-licituds, que s'avaluaran d'acord amb el què disposa el punt 8 de les bases, les atorgarà el director del CIDEM, per delegació del president del comitè executiu del CIDEM.

La resolució d'atorgament de l'ajut es notificarà mitjançant correu certificat amb justificant de recepció. El termini màxim per resoldre i notificar la resolució serà de sis mesos a partir de la data de registre de la sol-licitud de l'ajut. Un cop transcorregut aquest termini, si no s'ha produït la notificació esmentada, s'entendrà que la sol-licitud és desestimada, per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius en relació amb el règim del silenci administratiu.

Aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es podrà impugnar davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació, sens perjudici que, potestativament, es vulgui interposar recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva notificació.

Article 6

Publicitat de les subvencions

S'haurà de donar publicitat als ajuts atorgats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR