ORDRE PTO/435/2008, de 3 d'octubre, de convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a la renovació del material mòbil destinat a prestar serveis públics de transport regular de viatgers per carretera a Catalunya i d'aprovació de les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/435/2008, de 3 d'octubre, de convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a la renovació del material mòbil destinat a prestar serveis públics de transport regular de viatgers per carretera a Catalunya i d'aprovació de les bases.

El Decret 165/2000, de 2 de maig, estableix la regulació de les condicions per a l'atorgament dels ajuts per a la renovació del material mòbil destinat a prestar serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

L'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que les bases reguladores de les subvencions s'han d'aprovar per ordre del conseller o consellera corresponent.

En aquest sentit, la disposició final 1 del Decret 165/2000, de 2 de maig, faculta el conseller de Política Territorial i Obres Públiques perquè dicti les normes necessàries per al seu desplegament i execució i, en particular, per a la convocatòria periòdica de l'atorgament dels ajuts atenent les dotacions pressupostàries anuals.

En conseqüència, escau dur a terme la convocatòria corresponent a l'any 2008 i determinar les bases generals en les quals es fixin les condicions que s'hauran de respectar per accedir a aquests ajuts.

Per tot això, d'acord amb el que estableix el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, les normes bàsiques que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el seu Reglament de desplegament aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a l'any 2008 per a l'atorgament d'ajuts, en règim de concurrència competitiva, per renovar el material mòbil destinat a prestar serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Aprovar les bases que amb caràcter general han de regir la convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària D/770160000/5230 del centre gestor 16.01 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008, per un import màxim de 4.570.989,40 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 d'octubre de 2008

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases

.1 Objecte

Aquests ajuts, que regula el Decret 165/2000, de 2 de maig, tenen per objecte la renovació del material mòbil destinat a prestar serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya a què fa referència l'article 2.a) del Decret esmentat.

.2 Persones beneficiàries

Poden optar a aquests ajuts les persones físiques o jurídiques titulars de concessions administratives per prestar serveis regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya que preveu l'article 2.a) del Decret 165/2000, de 2 de maig, que no incorrin en cap dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.3 Condicions d'accés

Les condicions que es requereixen per poder percebre aquests ajuts són les següents:

  1. Els vehicles que hagin de ser objecte dels ajuts hauran de complir els següents requisits:

    a.1) Haver estat degudament homologats i ser adaptats a l'ús de persones de mobilitat reduïda i satisfer les especificacions detallades a la base 14.

    a.2) Ser nous, de capacitat superior a nou places i adquirits o amb compromís d'adquisició per compra o arrendats en règim de lísing, a partir de l'1 de gener de 2006 i fins a la finalització del termini per a la presentació de sol·licituds que preveu la base 5.

    a.3) Ser destinats a la prestació de serveis regulars, o a serveis discrecionals consolidats amb reiteració d'itinerari complementaris del servei regular, en els casos en què l'empresa té un dret de prioritat per efectuar-los. Als efectes del control del compliment d'aquest requisit, la Direcció General del Transport Terrestre pot requerir anualment l'empresa concessionària perquè presenti els llibres de ruta oficials dels vehicles objecte d'ajut, sens perjudici de dur a terme les actuacions inspectores que es considerin pertinents.

  2. Per cada vehicle que se subvencioni, el titular n'ha de donar de baixa definitiva un altre, amb una antiguitat de 8 anys o més, de què sigui propietari, com a mínim, des d'un any abans de la data de la presentació de la sol·licitud i que hagi prestat serveis regulars per aquest mateix titular. Aquesta baixa definitiva podrà ser per desballestament del vehicle o perquè s'ha transmès a un mercat extracomunitari.

    En el supòsit excepcional que les condicions d'explotació dels serveis regulars determinin un període d'antiguitat màxima dels vehicles que prestin els serveis inferior a 8 anys, les empreses concessionàries es podran acollir a aquest règim d'ajuts sempre que es dugui a terme la substitució del vehicle més antic.

  3. Complir el que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, d'acord amb l'article 7 i la disposició transitòria del Decret 238/1987, de 20 de juliol.

  4. Complir les obligacions imposades a l'empresa concessionària en el contracte programa que, si s'escau, tingui subscrit amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques relatiu a la concessió corresponent.

    .4 Quantia

    L'import dels ajuts serà d'un 25% del cost d'adquisició dels vehicles, exclòs l'IVA, amb un màxim de 60.101,21 euros tant en el cas que el vehicle objecte de l'ajut permeti l'accessibilitat a través d'una carrosseria de plataforma baixa com si ho fa a través d'una plataforma elevadora.

    En cas que es tracti de vehicles de 15 metres o articulats, l'import màxim serà de 75.000,00 euros.

    Els equipaments d'informació i els elements o equips incorporats al xassís o a la carrosseria que contribueixin a millorar la seguretat, el confort i el manteniment del vehicle es podran considerar dins el cost total del vehicle. No seran objecte dels ajuts altres equipaments com ara sistemes de validació i venda o sistemes d'ajut a l'explotació.

    Addicionalment, podran ser objecte dels ajuts els equipaments detallats com a opcionals a les especificacions aplicables als vehicles objecte d'ajut, amb la limitació que estableix el Decret 165/2000, de 2 de maig, en el sentit que l'ajut total no excedeixi la tercera part del cost d'adquisició del vehicle, exclòs l'IVA.

    .5 Sol·licituds

    5.1 La presentació de les sol·licituds comporta la plena acceptació d'aquestes bases i l'autorització a l'Administració de la Generalitat perquè comprovi els requisits d'estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat, la Generalitat de Catalunya i la Seguretat Social imposades per les disposicions vigents, llevat de manifestació expressa en sentit contrari de la persona sol·licitant. Aquesta autorització es podrà fer al mateix imprès de sol·licitud i eximirà la persona sol·licitant de l'obligació de presentar els certificats esmentats.

    5.2 Les sol·licituds, juntament amb la documentació requerida a la base 5.4, es poden presentar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR