RESOLUCIÓ GRI/2358/2003, de 23 de juliol, de convocatòria del procés selectiu, torn de reserva especial, per a l'accés a l'escala superior d'administració general del cos superior d'Administració de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 091).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

GRI/2358/2003, de 23 de juliol, de convocatòria del procés selectiu, torn de reserva especial, per a l'accés a l'escala superior d'administració general del cos superior d'Administració de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 091).

Els articles 23.2 i 103.3 de la Constitució determinen que la relació del personal al servei de les administracions públiques ha de restar sotmesa, amb caràcter general, a un règim estatutari, definit en primer lloc per la llei i de forma complementària pel reglament. D'altra banda, el Tribunal Constitucional ha interpretat que ha de ser també la llei la que ha de preveure en quins casos i amb quines condicions es poden preveure altres possibles vies d'accés a l'ocupació pública.

L'esmentada previsió i la seva interpretació constitucional han estat el fonament de la modificació de la normativa reguladora del règim jurídic dels funcionaris públics, tant a nivell estatal com de comunitats autònomes, així com l'establiment, mitjançant normes amb rang legal, dels mecanismes i processos adients per tal d'adequar la vinculació del personal laboral fix que ocupa llocs de treball amb funcions pròpies de funcionaris.

Amb aquesta finalitat, la disposició transitòria 10 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, regula el procés de funcionarització i disposa, en primer lloc, que el Govern de la Generalitat ha de determinar les funcions que son complertes per personal laboral, a l'efecte de concretar quines d'aquestes han de ser complertes per funcionaris públics.

Un cop feta aquesta classificació, el procés de funcionarització consisteix a oferir al personal laboral que ocupa amb caràcter permanent, amb un contracte laboral fix, algun dels llocs classificats com a propis de funcionaris i també al que té una suspensió de contracte amb dret a reserva en un d'aquests llocs, la possibilitat de participar en uns processos selectius específics d'accés als cossos o escales als quals estiguin adscrits els llocs esmentats, sempre que posseeixin la titulació necessària i compleixin la resta de requisits exigits per la convocatòria.

Pel que fa a l'àmbit d'aplicació del procés de funcionarització, cal tenir en compte la modificació introduïda per la disposició transitòria 12 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre (afegida per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives) que l'amplia al personal que en data 1 de gener de 2001 presta serveis a l'Administració de la Generalitat i que, en el moment de la convocatòria, ocupi un lloc de treball classificat per a funcionaris o tingui una suspensió de contracte amb dret a reserva en un d'aquests llocs de treball.

Així mateix, cal tenir en compte que la disposició transitòria 3 del V Conveni col·lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya preveu el procés de funcionarització del personal laboral que s'ha de desenvolupar en tres fases fins l'any 2003. També està previst el procés de funcionarització en l'Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa General de Negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de 12 de juliol de 2000.

Així mateix, la Disposició transitòria III del V conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat preveu que durant l'any 2003 es farà una nova convocatòria per a la funcionarització de les places que s'hagin determinat i que no hagin tingut possibilitat de concórrer en els processos desenvolupats durant els anys 2001 i 2002.

Per altra part, en la sessió de 3 d'abril de 2003, la Comissió Negociadora del V Conveni col·lectiu únic acorda convocar de nou les places dels grups A, B, C, D i E classificades a funcionaritzar per als processos 2001 i 2002 els ocupants de les quals bé no es van presentar als corresponents processos selectius o bé no els van superar.

Vista la Llei 17/2002, de 5 de juliol, que determina l'ordenació del sistema d'ocupació i crea el Servei d'Ocupació de Catalunya, a proposta del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, un cop aprovada per Acord del Govern de 22 de juliol de 2003 la classificació de les funcions que són complertes per personal laboral i determinats els llocs de treball de l'àmbit del Servei d'Ocupació de Catalunya que poden ser objecte de funcionarització en els termes establerts per les disposicions transitòries 10 i 12 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre; i complerts la resta de tràmits que preveu l'esmentat Acord;

Atès el que disposa l'Ordre GRI/121/2003, de 14 de març, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica del procediment de participació en les convocatòries de processos selectius per a l'accés a determinats cossos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès que s'han dut a terme els tràmits que preveu la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol;

Atès el que disposa l'article 6.2 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, modificat per l'article 1.4 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, i d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Convocar el procés selectiu, torn de reserva especial, per a l'accés a l'escala superior d'administració general del cos superior d'Administració de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 091), de conformitat amb les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució i d'acord amb el programa de temes indicats a la Resolució de 30 de juny de 1997 (DOGC núm. 2426, de 4.7.1997).

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant el secretari d'Administració i Funció Pública en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació de la Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 23 de juliol de 2003

El secretari d'Administració i Funció Pública

P. A.

M. Teresa Martí i Castro

Directora general de Relacions

en l'Àmbit de la Funció Pública

Annex 1

Bases de la convocatòria

.1 Normes generals

1.1 Es convoca procés selectiu, en torn de reserva especial, per a proveir 21 places de l'escala superior d'administració general del cos superior d'Administració de la Generalitat en l'àmbit del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

1.2 Corresponen a les places convocades les funcions atribuïdes al Servei d'Ocupació de Catalunya a l'article 7 de la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya. En concret, correspon desenvolupar a les places objecte d'aquesta convocatòria, les tasques pròpies de l'escala superior d'administració general del cos superior d'Administració de la Generalitat relacionades amb l'ordenació, planificació, programació, execució, seguiment i control de les accions ocupacionals que deriven de les polítiques actives d'ocupació; oferiment i prestació de serveis d'informació i d'orientació laboral integral als treballadors i a les empreses; gestió dels programes de formació professional ocupacional i contínua i garantia de la coordinació amb la formació professional reglada; gestió de la intermediació laboral d'ofertes i demandes en el mercat de treball i execució de competències en matèria d'agències de col·locació; impuls de pràctiques de gestió dels recursos humans que optimin les capacitats i les competències adquirides pels treballadors i que afavoreixin la competitivitat sostenible de les empreses; articulació de la col·laboració amb les

entitats cooperadores i col·laboradores; execució de funcions relatives a l'obligació dels empresaris de comunicar els contractes laborals que es fan i de comunicar-ne també el finiment; execució del compliment de les obligacions dels empresaris i dels treballadors i, si escau, exercici de la potestat sancionadora en matèries relatives a l'ocupació i la desocupació; gestió de les accions de foment de l'ocupació i foment de l'autoocupació.

.2 Requisits de participació a la convocatòria

2.1 Per ser admesos en el procés selectiu, els aspirants han de complir els requisits següents:

2.1.1 Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

2.1.2 Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.

2.1.3 Tenir el títol de doctor, de llicenciat, d'enginyer, d'arquitecte, o qualsevol equivalent a aquests, o estar en condicions d'obtenir-lo. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

2.1.4 No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol Administració pública.

2.1.5 Satisfer els drets d'examen.

2.1.6 Aquests requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins a la data de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

2.1.7 Els aspirants que participin en aquest procés, a més de reunir la resta de requisits exigits en aquesta convocatòria, hauran de:

a) Trobar-se, el dia de publicació de la convocatòria en el DOGC, i respecte a la Generalitat de Catalunya, en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR