ORDRE BEF/9/2003, de 10 de gener, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a les persones amb dependències, dins del marc d'actuacions del programa Viure en Família.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/9/2003, de 10 de gener, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a les persones amb dependències, dins del marc d'actuacions del programa Viure en Família.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar per l'Acord de Govern de 2 de maig de 2000, la creació del programa Viure en Família, que té per objectius promoure la permanència de la persona dependent en el seu entorn familiar i social, prestar un suport integral i continuat a la família amb un familiar dependent, i la utilització de manera coordinada i eficient del conjunt de recursos destinats a les persones dependents i les seves famílies.

Mitjançant l'Ordre BES/225/2002, de 10 de juny, es va crear el Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependències dins del marc d'actuació del programa Viure en Família i com a desplegament de la línia d'ajudes econòmiques que faciliten el manteniment de la persona dependent en el seu entorn social i familiar habitual.

Atès el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig; el Decret 254/1992 de 26 d'octubre, de creació del Programa de suport a les famílies amb una persona gran discapacitada, i el Pla d'actuació social vigent, aprovat per l'Acord del Govern de 29 d'abril de 1997;

Atesa l'Ordre de 4 de desembre de 1995, per la qual es regula el procediment d'accés als serveis socials i els programes d'atenció a la gent gran gestionats per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, modificada per l'Ordre de 13 de desembre de 1996 i l'Ordre de 3 de desembre de 1997;

Atès el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social; el Decret 402/2000, de 27 de desembre, de reestructuració de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i el Decret 409/2000, de 27 de desembre, de l'estructura territorial del Departament de Benestar Social; la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria i bases reguladores

S'obre la convocatòria per a la concessió dels ajuts econòmics del Programa de suport a les persones amb dependència per al seu manteniment en l'entorn social i familiar habitual, creat i regulat al capítol 1 de l'Ordre BES/225/2002, de 10 de juny, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre.

Article 2

Partida pressupostària i quantia

2.1 La partida del pressupost de l'any 2003 amb càrrec a la qual s'imputen els ajuts corresponents al Programa de suport a les persones amb dependència per al seu manteniment en l'entorn social i familiar habitual és 5001 D/480.0023.00/3163.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible és de 43.653.375,54 euros.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat es podrà modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Sol-licituds i terminis de presentació

3.1 Les sol-licituds per concórrer al Programa d'aquesta convocatòria s'han de formular en impresos normalitzats, que es facilitaran a les dependències esmentades a l'annex 3 d'aquesta Ordre o a través d'Internet al web del Departament de Benestar i Família (www.gencat.net/benestar).

3.2 A les sol-licituds, degudament emplenades, s'hi han d'adjuntar els documents que s'indiquen en els impresos per acreditar el compliment dels requisits, i s'han de presentar a les dependències del Departament de Benestar i Família que es detallen a l'annex 3 d'aquesta Ordre, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. No obstant això, les sol-licituds es poden presentar mitjançant els serveis bàsics d'atenció social primària del municipi o comarca on s'ubiqui el seu domicili o mitjançant els Serveis de Valoració i Orientació (CAD).

La convocatòria resta oberta tot l'any 2003.

3.3 Tanmateix, l'acreditació de les condicions exigides no és necessària per a les persones sol-licitants que l'hagin efectuada anteriorment a qualsevol òrgan o dependència del Departament de Benestar i Família, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i les dades no hagin experimentat cap modificació. En aquest cas, l'aportació de l'acreditació podrà ser substituïda per una declaració de la persona sol-licitant amb la qual s'acrediti que no s'han produït modificacions en les dades que consten en la documentació presentada, especificant l'expedient per al qual es va aportar la documentació esmentada.

3.4 En aplicació del que estableix l'article 5.2 de la Llei 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, cal informar que les dades de caràcter personal que s'han de facilitar per a l'obtenció de les ajudes s'inclouen en els sistemes de tractament de dades que tenen com a finalitat la valoració de l'accés a les prestacions i que els seus únics destinataris són els òrgans gestors d'aquestes ajudes.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació i la resolució dels expedients derivats de les sol-licituds presentades correspon als serveis d'Atenció a les Persones de la delegació territorial del Departament de Benestar i Família on es trobi el domicili de la persona sol-licitant de la subvenció.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a partir de la data en què la sol-licitud hagi entrat a qualsevol dels registres del Departament de Benestar i Família.

4.3 Transcorregut el termini establert a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR