RESOLUCIÓ EDU/2273/2006, de 27 de juny, per la qual es regulen les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres públics no universitaris dependents del Departament d'Educació i Universitats a partir del curs 2006-2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/2273/2006, de 27 de juny, per la qual es regulen les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres públics no universitaris dependents del Departament d'Educació i Universitats a partir del curs 2006-2007.

L'article 1 del Decret 133/2001, de 29 de maig (DOGC núm. 3401, d'1.6.2001), sobre la regulació de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent, modificat pel Decret 172/2005, de 23 d'agost (DOGC núm. 4455, de 25.8.2005), estableix la convocatòria de concurs públic de mèrits per formar part de la borsa de treball de personal interí docent.

D'altra banda, per l'Ordre EDU/334/2006, de 27 de juny, s'ha regulat el procediment de participació en les convocatòries referents a la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent.

En conseqüència,

Resolc:

.1 Regular les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres públics no universitaris dependents del Departament d'Educació i Universitats que es facin a partir del curs 2006-2007, d'acord amb les bases que s'inclouen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

.2 Delegar la competència a la directora general de Personal Docent,per anunciar i resoldre les convocatòries per formar part de l'esmentada borsa de treball i determinar les especialitats dels diferents cossos docents per a les quals es necessita disposar de candidats en cada servei territorial del Departament d'Educació i Universitats.

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, també poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant el conseller d'Educació i Universitats, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Barcelona, 27 de juny de 2006

Joan Manuel del Pozo i Àlvarez

Conseller d'Educació i Universitats

Annex 1

Bases

  1. Normes generals de participació

    1. Per formar part de la borsa de treball les persones interessades han de complir necessàriament els requisits següents:

    1. Ser espanyol, tenir la nacionalitat d'altres estats membres de la Unió Europea o tenir la nacionalitat de qualsevol dels altres estats en els quals, en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el Tractat Constitutiu de la Unió Europea.

      També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el Tractat Constitutiu de la Unió Europea, sigui quina sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, tinguin menys de vint-i-un anys o siguin més grans d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.

    2. Tenir divuit anys complerts i no excedir els seixanta-cinc anys d'edat.

    3. No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i al lloc de treball que s'hagi d'ocupar.

    4. No haver estat separat mitjançat expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques. Els candidats amb nacionalitat no espanyola hauran d'acreditar igualment que no es troben sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.

    5. Tenir el nivell de titulació que la normativa vigent exigeix per a l'ingrés en els respectius cossos de funcionaris:

      Cos de mestres: titulació de mestre.

      Cos de professors d'ensenyament secundari i cos de professors d'escoles oficials d'idiomes, cos de professors d'arts plàstiques i disseny: titulació de doctor, enginyer, arquitecte, llicenciat o equivalent a efectes de docència, d'acord amb el que estableix la disposició addicional única del Reial decret 334/2004, de 27 de febrer.

      Cos de professors tècnics de formació professional i cos de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny: titulació de diplomat, arquitecte tècnic, enginyer tècnic o equivalent a efectes de docència.

    6. Estar en possessió del certificat d'aptitud pedagògica (CAP), del certificat de qualificació pedagògica (CQP), del títol d'especialització didàctica o altres d'equivalents, en cas que sigui exigible.

      Quedaran exempts d'aquest requisit els candidats que tinguin el títol de mestre, diplomat en professorat d'educació general bàsica, mestre d'ensenyament primari i els llicenciats en pedagogia.

      Igualment, d'acord amb el que estableix la disposició transitòria 1 del Reial decret 334/2004, de 27 de febrer, modificat pel Reial Decret 1258/2005, de 21 d'octubre, quedaran exempts d'aquest requisit els qui acreditin haver prestat serveis docents durant dos cursos acadèmics complets o, si no, durant dotze mesos exercits en períodes discontinus en centres públics o privats. A aquests efectes només es tindran en compte els centres a què fan esment els articles 107 i 108 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació. Tampoc serà exigible aquest requisit als qui participin per les especialitats de psicologia, pedagogia i tecnologia, per les especialitats de formació professional i d'ensenyaments de règim especial.

    7. Acreditar el coneixement adequat, oral i escrit, de la llengua catalana, d'acord amb el que estableix el Decret 244/1991, de 28 d'octubre, sobre el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya que es requereix per a la provisió de llocs de treball dels centres públics d'ensenyaments no universitari dependents del Departament d'Educació i Universitats, i l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

    8. No ser funcionari de carrera o en pràctiques del cos al qual es pretén accedir.

    9. Tenir la capacitació corresponent per impartir les àrees i matèries curriculars corresponents a l'especialitat que requereixi el lloc de treball que s'hagi d'ocupar d'acord amb l'annex 4.

      Així mateix, per tal de garantir la capacitació per impartir determinats crèdits dels cicles formatius, caldrà superar una prova que certifiqui la idoneïtat de la persona que ha d'ocupar un lloc de treball vacant en règim d'interinitat o una substitució de les especialitats següents:

      Cos de professors d'ensenyaments secundaris:

      503 Assessoria d'imatge personal

      506 Hoteleria i turisme

      507 Informàtica

      511 Organització i processos de manteniment de vehicles

      519 Processos i mitjans de comunicació

      522 Processos i productes d'arts gràfiques

      523 Processos i productes de fusta i mobles

      Cos de professors tècnics de formació professional

      601 Cuina i pastisseria

      603 Estètica

      604 Fabricació i instal·lació de fusteria i mobles

      605 Instal·lació i manteniment d'equips tèrmics i de fluids

      609 Manteniment de vehicles

      610 Màquines, serveis i producció

      611 Mecanització i manteniment de màquines

      614 Operacions i equips d'elaboració de productes alimentaris

      615 Operacions de processos

      618 Perruqueria

      623 Producció en arts gràfiques

      626 Serveis de restauració

      627 Sistemes i aplicacions informàtiques

      628 Soldadures

      629 Tècniques i procediments d'imatge i so

      Les persones que acreditin l'experiència docent prèvia en llocs de treball del cos i l'especialitat corresponent de sis mesos en centres docents o acreditin documentalment una experiència mínima de sis mesos en el món laboral o formació específica en el camp corresponent no hauran de realitzar aquesta prova.

      La prova tindrà caràcter teòric i pràctic i s'estructurarà en dues parts: una primera part en la qual s'hauran de respondre preguntes obertes de tipus test sobre continguts conceptuals, i una segona part en la qual s'haurà de realitzar un exercici pràctic. El contingut de la prova tindrà com a referència els objectius i els continguts establerts en el currículum dels crèdits dels cicles formatius assignats a l'especialitat docent corresponent. La informació relativa a l'esmentat currículum es troba a l'adreça d'internet (http://www.xtec.es/fp) (a partir d'aquí cal entrar a l'apartat de cicles formatius i dintre d'aquest anar a currículum).

      La durada aproximada de la prova serà de quatre hores i la realitzarà una comissió avaluadora integrada per un inspector d'Educació de l'àrea de formació professional i dos professors funcionaris de l'especialitat designats per la Direcció General de Personal Docent, a proposta de la Direcció General de Formació Professional.

      Per ocupar llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions en escoles oficials d'idiomes, el Departament d'Educació i Universitats podrà establir la superació d'una prova.

      Les persones que acreditin una experiència docent prèvia en l'especialitat corresponent de 6 mesos en centres públics dependents del Departament d'Educació i Universitats no hauran de realitzat aquesta prova.

      La prova consistirà en una entrevista oral en la qual...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR