ORDRE de 27 de juny de 1983, per la qual es regulen les convocatòries de cursos d'especialització de professors en diferents àrees o nivells d'ensenyament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

Els plans d'estudi i de la formació de mestres han canviat repetides vegades en aquests darrers anys.

La implantació de l'ensenyament general bàsic i la seva extensió a tota la població ha fet necessari que la formació dels mestres s'obrís a una certa especialització en diferents àrees i nivells d'ensenyament, així com a un aprofundiment en les diferents dificultats d'aprenentatge dels alumnes.

Algunes d'aquestes especialitzacions ja estan incloses en els plans actuals de formació de mestres, però encara hi ha molts mestres amb una formació inicial de tipus general corresponent a plans d'estudi anteriors que desitgen especialitzar-se per adequar la seva formació al lloc de treball en el qual exerceixen o voldrien exercir.

És, per tant, convenient en aquests moments, de possibilitar que aquests mestres adquireixin una qualificació professional que pugui alhora possibilitar una millora en la qualitat de l'ensenyament del país.

Amb aquesta finalitat, i per tal d'establir el marc en el qual s'han de desenvolupar els cursos de perfeccionament corresponents, mentre no es regulin de forma definitiva,

Ordeno:

Article 1

- El Departament d'Ensenyament, a través de la

seva Direcció General d'Ensenyament Universitari, procedirà a convocar cursos per a la formació de professors especialitzats en les diverses àrees i nivells escolars de Preescolar i E.G.B. i en Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge. Les convocatòries s'haurien d'atenir a la regulació que s'estableix als articles següents.

Article 2

- La programació d'aquests cursos s'ajustarà

al que estableix el Ministeri d'Educació i Ciència a efectes d'homologació i expedició dels diplomes corresponents i incorporarà els programes bàsics i desenvolupaments didàctics propis del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

- La realització d'aquests cursos, de nivell

universitari, equivalents, si s'escau, als corresponents de formació inicial, correspondrà a les Universitats, les quals els organitzaran a través dels centres, la missió dels quals és la formació incial dels ensenyaments en aquelles àrees o nivells o a través d'altres Instituts o centres de la mateixa Universitat. També podrà encomanar la seva organització a d'altres institucions de reconeguda solvència.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR