ORDRE BEF/526/2006, de 9 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament de Benestar i Família per a ajuntaments de menys de vint mil habitants.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/526/2006, de 9 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament de Benestar i Família per a ajuntaments de menys de vint mil habitants.

Els programes de subvencions han esdevingut un instrument essencial per assolir, en tots els àmbits de l'activitat administrativa, les finalitats i els objectius de les polítiques públiques, establerts per la legislació i concretats per l'acció de govern. En aquest sentit, la subvenció no tan sols orienta, en un determinat sentit, l'activitat d'altres ens públics i entitats privades, d'acord amb els objectius dels plans sectorials corresponents. L'activitat de foment també permet una gestió més coordinada i participativa dels recursos, segons criteris de subsidiarietat, proximitat geogràfica i especialització tècnica, sense necessitat de duplicar xarxes existents o crear nous serveis.

D'altra banda, l'entrada en vigor de la nova Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic, ha transformat el sistema de subvencions en l'àmbit de l'assistència i els serveis socials, convertint una part important de les subvencions en prestacions socials, i excloent-les del règim jurídic corresponent.

Per a les altres subvencions, les necessitats de planificació de totes les administracions públiques i l'obligació de garantir la publicitat, l'eficàcia, l'eficiència i la transparència, dintre del nou marc normatiu que estableix la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions, aconsellen substituir el sistema tradicional de convocatòries anuals per un nou procediment.

En primer lloc, els programes de subvencions de Benestar i Família destinats a ajuntaments de més de vint mil habitants i altres ens locals (en particular, consells comarcals), s'integren en el procediment que es tramita i es resol per conveni, per unificar i facilitar-ne, d'aquesta manera, la resolució en un sol instrument de gestió.

Per a la resta, el nou procediment estableix dos grans àmbits de gestió (entitats privades i ens públics locals de menys de vint mil habitants) i, dintre de cada àmbit, separa, d'una banda, les bases, generals i específiques, de vigència indefinida, i, de l'altra, les convocatòries corresponents, de caràcter anual.

Les bases generals ordenen i unifiquen el procediment general de gestió de les subvencions, mentre que les bases específiques concreten, sobre tot, les regles objectives de valoració de cada programa, independentment de l'exercici pressupostari, la qual cosa incrementa el marge de seguretat jurídica i permet una planificació anticipada per part dels beneficiaris.

Pel que fa al cas, les noves bases unifiquen alguns elements essencials del procediment de concessió de subvencions (per exemple, l'existència potestativa d'un òrgan col·legiat de valoració o els mecanismes de control i justificació de les subvencions).

Finalment, la convocatòria anual determina, fonamentalment, l'inici i el període de gestió del programa, i concreta la partida pressupostària disponible, d'acord amb la Llei de pressupostos anual.

En el cas concret dels ens locals, les bases tenen en compte la seva condició d'institucions públiques i el principi d'autonomia local, en el marc de la legislació de règim local vigent, raó per la qual s'incorporen algunes especificitats de gestió (per exemple, la presentació telemàtica de sol·licituds per mitjà de l'extranet de les administracions públiques de Catalunya eaCat, les peculiaritats dels ens locals no obligatoris o la possibilitat de reformular la sol·licitud en el supòsit d'una proposta d'import per sota del sol·licitat).

L'Ordre consta d'un article únic, que aprova les bases generals i les bases específiques, i de dos annexos, en concret:

Annex 1

Bases generals.

Annex 2

Bases específiques, amb els programes següents:

  1. Programes de subvencions en matèria d'atenció a la infància i l'adolescència.

  2. Programa de subvencions per al desenvolupament de programes i accions d'acollida i d'integració de persones estrangeres immigrades.

  3. Programa de subvencions per a la construcció, habilitació, reforma, ampliació, condicionament o millora d'allotjaments per a treballadors temporers.

Atès el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vistos els informes del Consell General de Serveis Socials, del Consell Sectorial de Serveis Socials d'Atenció Primària i del Consell de la Infància, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases generals i específiques que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament de Benestar i Família per a ajuntaments de menys de vint mil habitants, que figuren als annexos següents:

Annex 1

Bases generals, aplicables a tots els programes inclosos en aquesta Ordre.

Annex 2

Bases específiques, amb els programes següents:

  1. Programes de subvencions en matèria d'atenció a la infància i l'adolescència.

  2. Programa de subvencions per al desenvolupament de programes i accions d'acollida i d'integració de persones estrangeres immigrades.

  3. Programa de subvencions per a la construcció, habilitació, reforma, ampliació, condicionament o millora d'allotjaments per a treballadors temporers.

    Disposicions addicionals

    .1 Per a l'any 2007, els ens locals poden presentar els seus projectes d'activitat, en el marc dels programes que estableix aquesta Ordre.

    .2 Els projectes es poden presentar dintre del termini comprès entre l'entrada en vigor d'aquesta Ordre i el 15 de febrer de 2007.

    .3 La presentació de projectes es farà sens perjudici del que estableixi la Resolució de convocatòria, que és previst publicar durant el mes de gener de 2007.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

    Contra aquesta Ordre les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Barcelona, 9 de novembre de 2006

    Carme Figueras Siñol

    Consellera de Benestar i Família

    Annex 1

    Bases generals

    .1 Objecte

    1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment de concessió de subvencions a ajuntaments de menys de vint mil habitants per a la realització d'activitats i inversions en l'àmbit competencial del Departament de Benestar i Família.

    1.2 El procediment de concessió de cada subvenció s'iniciarà amb la publicació de la convocatòria corresponent.

    1.3 El període d'execució de l'activitat objecte de la subvenció serà l'any de presentació de la sol·licitud, d'acord amb la convocatòria corresponent, sens perjudici del que estableixin les bases específiques per a cada programa.

    1.4 El procediment de convocatòria serà tramitat i resolt pels òrgans del departament de Benestar i Família que siguin competents per raó de la matèria, d'acord amb la normativa organitzativa de la Generalitat vigent en el moment de publicar-se la convocatòria. La convocatòria precisarà l'òrgan competent per tramitar i resoldre en cada cas.

    1.5 La convocatòria concretarà el termini màxim per notificar i resoldre la sol·licitud, que no podrà excedir 6 mesos, comptats des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

    .2 Beneficiaris

    Poden acollir-se a les subvencions previstes en aquesta Ordre els ajuntaments de menys de vint mil habitants, en els termes previstos per les bases específiques de cada programa.

    .3 Requisits dels ens locals beneficiaris

    3.1 Els requisits que han de complir els ens locals beneficiaris són els següents:

    1. Estar legalment constituïts i, si és el cas, estar inscrits en el registre corresponent o haver fet la sol·licitud d'inscripció, amb el benentès que, una vegada resolta positivament la subvenció, la inscripció en l'esmentat registre haurà d'estar formalitzada definitivament.

    2. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador en relació amb la prestació del servei que se subvenciona, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit la sanció.

    3. Estar al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

    4. Complir les obligacions establertes a la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    5. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat.

    6. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Generalitat.

    7. Estar inscrit o afiliat al règim de la Seguretat Social que correspongui, i trobar-se al corrent en el pagament de les quotes i altres conceptes de recaptació conjunta.

    8. Complir la normativa vigent d'integració de discapacitats en matèria de processos de selecció de personal.

      3.2 No podran obtenir la condició de beneficiaris els ens sol·licitants que incorrin en alguna de les circumstàncies previstes per l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions.

      .4 Sol·licituds i documentació

      4.1 Per acreditar el compliment dels requisits, les sol·licituds, degudament emplenades, han d'anar acompanyades de la documentació general indicada en la base 4.3 i de la documentació específica requerida per cada programa.

      4.2 Les sol·licituds i la documentació requerida es presentaran de manera preferent en el registre telemàtic corresponent de la Generalitat de Catalunya (extranet de les administracions públiques de Catalunya, eaCat), en els termes establerts per la normativa vigent, sempre que sigui tècnicament viable, i sens perjudici de les altres formes de presentació de sol·licituds establertes per la legislació de procediment administratiu

      El formulari de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR