ORDRE IUE/540/2008, d'1 de desembre, per la qual es convoquen els Premis de la Generalitat de Catalunya a la Competitivitat Empresarial 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/540/2008, d'1 de desembre, per la qual es convoquen els Premis de la Generalitat de Catalunya a la Competitivitat Empresarial 2009.

Ens trobem en una economia cada cop més dinàmica, on el talent juga un paper molt important. Els canvis es produeixen cada cop de forma més accelerada i el procés d'internacionalització ha fet créixer de manera espectacular les transferències entre empreses i economies. Igualment, la interdependència entre els països del món és cada vegada més gran i les relacions socials, culturals i econòmiques han adquirit un caràcter global. Tanmateix, els consumidors esperen productes innovadors, individuals, únics i de gran valor afegit per als seus interessos.

Davant aquest escenari, el valor es concentra cada cop més en la innovació, el disseny, el desenvolupament de producte, el màrqueting i la distribució, i els actius immaterials adquireixen més rellevància. La innovació permet a les empreses conquerir nous mercats i ser més flexibles per respondre als canvis de la demanda.

I és també en aquest entorn on la cooperació, les aliances i la inserció en xarxes globals esdevenen elements bàsics de competitivitat.

Els Premis de la Generalitat de Catalunya a la Competitivitat Empresarial volen reconèixer públicament i estimular les persones individuals, les empreses i les entitats o els ens públics catalans que han intensificat els seus esforços orientats a enfortir la seva posició competitiva mitjançant la innovació, la internacionalització i la cooperació.

Per tot això i d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Es convoquen els Premis de la Generalitat de Catalunya a la Competitivitat Empresarial corresponents a l'any 2009.

Article 2

Objecte dels Premis

2.1 Els Premis van destinats a reconèixer i distingir les persones individuals, les empreses, i les entitats o ens públics catalans de qualsevol sector i dimensió amb activitat econòmica a Catalunya que hagin aconseguit resultats rellevants gràcies a la seva excel·lent gestió contribuint a la competitivitat de l'economia catalana.

2.2 S'atorguen els Premis següents:

  1. A l'excel·lència empresarial.

    A l'empresa i/o entitat o ens públic que excel·leixi en el conjunt de la seva gestió.

  2. A la cooperació empresarial.

    A les empreses i/o entitats o ens públics que hagin destacat per encarar els reptes de l'entorn des de la cooperació i el treball conjunt.

  3. Al lideratge empresarial.

    A l'empresa i/o entitat o ens públic que hagi destacat per encapçalar un projecte empresarial d'impacte singular en el seu territori o àmbit d'actuació.

  4. A la nova iniciativa empresarial.

    A l'empresa i/o entitat o ens públic que ha hagi destacat per la implantació recent d'una estratègia empresarial reeixida.

  5. A la projecció de Catalunya al món.

    A la persona. entitat o ens públic que hagi contribuït de manera especial a la projecció de Catalunya al món.

Article 3

Beneficiaris

3.1 Es poden presentar a aquests premis les persones individuals, les empreses i les entitats o ens públics catalans de qualsevol sector i dimensió amb activitat econòmica a Catalunya. També es podran presentar els guanyadors d'edicions anteriors, sempre que hi hagi circumstàncies diferents de les que van motivar les concessions anteriors, i hagin transcorregut cinc anys, com a mínim, des de la data de la seva concessió.

3.2 Els beneficiaris de les accions han de complir els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors o més, complir amb l'obligació que estableixen l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005); el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals (BOE núm. 45, de 21.2.2004), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  2. No estar en cap dels supòsits de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  3. Estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social

  4. Complir els requisits dels articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

  5. Complir les obligacions tributàries davant la Generalitat.

  6. No haver estat sancionats, en resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de Seguretat i Salut en el treball, de conformitat amb el Text...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR