ORDRE MAH/293/2005, de 16 de juny, per la qual s'estableixen mesures de regulació de l'extracció de corall vermell (Corallium rubrum) en l'àmbit marí del parc natural del Cap de Creus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/293/2005, de 16 de juny, per la qual s'estableixen mesures de regulació de l'extracció de corall vermell (Corallium rubrum) en l'àmbit marí del parc natural del Cap de Creus.

Els darrers anys s'ha produït una disminució important de la biomassa, densitat i mides de corall vermell a les aigües del parc natural del Cap de Creus fruit d'una intensa extracció. És per això que la Junta Rectora del Parc Natural de Cap de Creus ha acordat proposar la prohibició total i urgent de l'extracció de corall vermell a les tres reserves naturals parcials del parc natural, a qualsevol fondària i època de l'any.

L'article 10.2 del Decret 389/2004, de 21 de setembre, pel qual es regula la pesca de corall vermell (Corallium rubrum) a les aigües interiors del litoral català, i l'article 3.1 de l'Ordre ARP/171/2005, de 20 d'abril, per la qual s'estableixen mesures complementàries de regulació de l'extracció de corall al litoral de Catalunya, estableixen que l'extracció de corall a la zona compresa dintre l'àmbit marí del parc natural del Cap de Creus s'efectuarà d'acord amb la Llei 4/1998, de 12 de març.

Vist l'informe favorable de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i havent estat consultat el sector professional afectat;

D'acord amb la disposició final primera de la Llei 4/1998, de 12 de març, de protecció del Cap de Creus, i a proposta de la Direcció General del Medi Natural,

Ordeno:

Article únic

Es prohibeix l'extracció de corall vermell (Corallium rubrum), a qualsevol fondària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR