ORDRE GAP/423/2009, de 25 de setembre, per la qual es creen i regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

GAP/423/2009, de 25 de setembre, per la qual es creen i regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació va ser creat per la Llei 15/1993, de 28 de desembre.

El Decret 26/1999, de 9 de febrer, va aprovar l'Estatut del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, on s'estableix, entre d'altres funcions, que el Centre gestionarà de forma directa o indirecta la implantació, la gestió i l'explotació dels serveis, els sistemes i les xarxes de telecomunicacions i telemàtiques que siguin necessàries per al funcionament de la Generalitat de Catalunya i de les entitats, organismes i empreses que en depenen.

L'article 3.5 del Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, disposa que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) resta adscrit al Departament de Governació i Administracions Públiques.

D'acord amb el que preveu l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al Butlletí Oficial de l'Estat o al diari oficial que correspongui.

L'article 5.1.m) del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de la Llei 15/1999, de 13 de desembre, són fitxers de titularitat pública aquells dels quals siguin responsable les entitats o organismes vinculats o dependents de les institucions autonòmiques i les corporacions de dret públic, sempre que la seva finalitat sigui l'exercici de potestats de dret públic.

En conseqüència, és procedent regular per mitjà d'una ordre els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, amb la finalitat de donar compliment a la normativa esmentada i per tal de garantir la màxima transparència en el tractament de dades de caràcter personal i assegurar d'aquesta manera a la ciutadania l'exercici dels seus drets legítims.

De conformitat amb els informes de l'Agència Catalana de Protecció de Dades de 23 d'octubre de 2008 i de 26 de febrer de 2009;

En ús de la potestat que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, tenint en compte el que estableix la disposició addicional 3a de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte i marc normatiu

Aquesta Ordre té per objecte crear i regular els fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, que es descriuen a l'annex.

Els esmentats fitxers estan subjectes al que preveuen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i la resta de la normativa aplicable.

Article 2

Estructura dels fitxers

Per a cada fitxer s'estableix l'àmbit, la denominació del fitxer, la finalitat del fitxer i els usos previstos, les persones o col·lectius afectats, el procediment de recollida de les dades de caràcter personal, l'estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal, les cessions de dades previstes, l'òrgan administratiu responsable del fitxer, l'òrgan davant del qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i les mesures de seguretat.

Article 3

Mesures de gestió i organització

Els òrgans responsables dels fitxers creats a l'empara d'aquesta Ordre han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades que reconeix l'article 31 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i les normes reglamentàries vigents.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 25 de setembre de 2009

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Fitxers amb dades de caràcter personal que crea el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (d'ara endavant el Centre)

Nom del fitxer: Personal treballador.

Finalitat i usos previstos: Gestionar les dades personals, econòmiques i laborals del personal del Centre per a la gestió de la relació laboral empresa/personal, donar d'alta al personal del Centre en tots els sistemes informàtics necessaris per al desenvolupament de les funcions encomanades, gestionar les acreditacions del personal treballador com a personal del Centre, gestionar la seva formació i donar publicitat a la intranet del Centre només de les dades bàsiques professionals relatives al personal treballador. Sobre aquest darrer ús, cal remarcar que a la part pública de la intranet a la qual s'accedeix sense autenticació, només es facilita nom i cognoms i adreça de correu electrònic.

Persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: Personal treballador del Centre.

Procediment de recollida de dades: Del propi afectat durant el procés de selecció i en el moment en què es formalitza el contracte que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR