DECRET 299/1985, de 25 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de les Curses de Cavalls al galop que se celebrin als hipòdroms de Catalunya que s'estableixin d'acord amb el Decret 455/1983, de 22 de setembre.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret 455/1983, de 22 de setembre, regula les curses de cavalls amb apostes a Catalunya recollint la necessària intervenció de la Generalitat en el procés d'autorització i funcionament dels hipòdroms, a fi i efecte de garantir els interessos generals que concorren en aquest tipus d'activitat.

Un dels aspectes en què es fa més palesa la necessitat d'aquesta intervenció és el de la reglamentació del procés de desenvolupament de les curses pròpiament dites, tant pel que fa a les seves especificitats tècniques com també en el necessari control de les activitats que, en matèria d'organització i direcció de les curses, duguin a terme les Societats titulars de les autoritzacions d'obertura i funcionament, previstos en l'esmentat Decret 455/1983, a fi de garantir la necessària transparència i correcció tècnica de les curses tant per al públic en general com per als propis participants i propietaris de cavalls.

En aquest sentit, es preveu en el present Decret la creació, per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, del Consell de Curses de Cavalls de Catalunya (C.C.C.C.) com a organisme al qual s'atribueixen les competències més transcendents en la intervenció i el control del desenvolupament de les curses de cavalls regulades en el present Reglament.

Per tant, i ateses les competències de la Generalitat en matèria d'esports i lleure; espectacles, jocs i apostes; ramaderia i sanitat animal, a proposta dels Consellers de Governació i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i després de la deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

- S'aprova el Reglament de les Curses de

Cavalls al galop que se celebrin als hipòdroms de Catalunya, que s'estableixin d'acord amb el Decret 455/1983, de 22 de setembre, segons el text que s'adjunta tot seguit.

Disposicions finals Primera.

- Per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca s'adoptaran les mesures adients per a la creació del Consell de Curses de Cavalls de Catalunya com a organisme del qual dependrà l'aplicació del present Reglament.

Segona.

- Es faculta els Consellers de Governació i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per al desenvolupament, segons les respectives competències d'aquest Reglament.

Tercera.

- Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 25 d'octubre de 1985

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Macià Alavedra i Moner Conseller de Governació

Josep Miró i Ardèvol Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

REGLAMENT

Títol preliminar Àmbit i aplicació del reglament

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

- El present Reglament és d'aplicació

obligatòria a totes les curses de cavalls llises i d'obstacles que se celebrin en els hipòdroms de Catalunya, que s'estableixin d'acord amb el Decret 455/1983, de 22 de setembre.

Article 2.- 1 Qualsevol persona física o jurídica que

s'inscrigui, faci córrer un cavall o tingui una participació qualsevol en la propietat d'un cavall inscrit haurà de conèixer el present Reglament i estarà sotmesa, sense cap reserva, a les seves determinacions i a les decisions dels òrgans als quals aquest text confereix atribucions per a la seva aplicació. 2. En la mateixa situació es trobaran totes aquelles...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR