DECRET 287/1999, de 26 d'octubre, pel qual es regula la inscripció en el Registre de franquiciadors.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

287/1999, de 26 d’octubre, pel qual es regula la inscripció en el Registre de franquiciadors.

D’acord amb el que estableixen tant l’article 62 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d’ordenació del comerç minorista, com el Reial decret 2485/1998, de 13 de novembre, del Ministeri d’Economia i Hisenda, pel qual es desplega l’article esmentat relatiu a la regulació del règim de franquícia i es crea el Registre de franquiciadors, cal que, a Catalunya, es creïn els mecanismes adients perquè les empreses franquiciadores, amb domicili social a Catalunya, puguin formalitzar la seva inscripció en el registre central de la Direcció General de Comerç Interior del Ministeri d’Economia i Hisenda.

Del ventall de possibilitats que permet el marc normatiu vigent s’ha optat pel menys gravós per a les empreses afectades, és a dir, no constituir un registre autonòmic paral·lel, sinó un simple mecanisme de fiscalització i convalidació de la documentació que les empreses han d’aportar per a la inscripció en el registre del Ministeri d’Economia i Hisenda, sistema que a la vegada permetrà disposar d’una base de dades amb informació permanent de les empreses amb seu a Catalunya, sens perjudici que la informació respecte a les altres empreses, amb seu a altres comunitats autònomes, inscrites al Registre sigui accessible en els termes que preveu l’esmentat Reial decret 2485/1998, de 13 de novembre.

Aquest sistema permetrà, d’acord amb les competències que sobre aquesta matèria corresponen a la Generalitat de Catalunya, intervenir i resoldre les sol·licituds d’inscripció d’empreses amb seu social a Catalunya.

La sol·licitud l’hauran de presentar, amb caràcter previ a l’exercici de l’activitat, totes les empreses amb seu social a Catalunya, encara que només es trametran al registre central per a la seva inscripció les que la seva activitat abasti més d’una comunitat autònoma, d’acord amb el que preveu l’article 5.3 del Reial decret 2485/1998, de 13 de novembre.

Per altra part, es considera convenient derogar la normativa que va crear i desplegar el Registre d’associacions i organitzacions de comerciants de Catalunya, una de les seccions del qual incloïa les organitzacions de franquícia, ja que l’objectiu que en va motivar la creació es pot assolir igualment amb la consulta als registres sectorials corresponents que depenen d’altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR