RESOLUCIÓ de 10 d'agost de 1999, de modificació dels Estatuts del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

de 10 d’agost de 1999, de modificació dels Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona.

Vista la Resolució de 26 d’agost de 1996, publicada en el DOGC núm. 2281, de 15.11.1996, per la qual es va declarar l’adequació a la legalitat i es va ordenar la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, i la Resolució de 19 de març de 1997 (DOGC núm. 2364, de 4.4.1997) de modificació dels Estatuts del Col·legi;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en juntes generals extraordinàries de 29 de maig de 1998 i 14 de maig de 1999;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals; el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d’aprovació del Reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es delega en el conseller de Justícia perquè exerceixi funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 184/1994, de 26 de juliol;

Vista la disposició transitòria segona de la Llei 4/1999, de modificació de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú;

Atès que la modificació estatutària s’adequa a la legalitat; si bé en l’article 60 la denominació del recurs administratiu ordinari s’ha de substituir per la de recurs d’alçada;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials, i que s’han complert tots els tràmits establerts;

D’acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, substituint la denominació del recurs de l’article 60 per la de recurs d’alçada i disposar la seva inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 10 d’agost de 1999

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia

Annex

Modificació global dels Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona

TÍTOL 1

Del Col·legi

Definició i àmbit territorial

Article 1

El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona és una corporació de dret públic, de caràcter professional i amb personalitat jurídica pròpia, que es regeix per la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de la Generalitat de Catalunya, pel seu Reglament i per aquests Estatuts.

Article 2

El domicili del Col·legi és a Tarragona, a l’avinguda de Roma, núm. 7, i l’àmbit territorial de la seva jurisdicció són les comarques de Tarragona, és a dir: l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès i la Terra Alta.

Correspon a la Junta General Ordinària decidir el trasllat de la seu social del Col·legi dins la mateixa localitat. En cas que el trasllat comporti un canvi de població o quan es tracti d’establir delegacions o demarcacions, el pronunciament correspon a la Junta General Extraordinària.

Funcions i finalitats del Col·legi

Article 3

L’objecte del Col·legi és dotar els enginyers tècnics industrials, els perits industrials i els tècnics industrials d’una institució de defensa i representació dels seus interessos que, a més, contribueixi a proveir la població amb una assistència adequada per part d’aquests professionals.

Article 4

Finalitats:

a) Ordenar, dins el marc de la normativa aplicable, i vigilar l’exercici de la professió d’enginyer tècnic industrial, perit industrial i tècnic industrial.

b) Exercir, en tot el seu àmbit territorial, la representació de la professió d’enginyer tècnic industrial, perit industrial i tècnic industrial, i assegurar la igualtat de drets i deures dels seus col·legiats, així com la solidaritat i l’ajuda mútua.

c) Defensar els interessos professionals dels col·legiats, sens perjudici de la competència que pugui correspondre a l’Administració pública per raó de la relació funcionarial, així com de l’específica que sigui atribuïda a les associacions o centrals sindicals en matèria estrictament de relacions laborals originades d’un contracte de treball.

d) Garantir la llibertat d’actuació dels enginyers tècnics industrials, perits industrials i tècnics industrials en el seu exercici professional, en qualsevol modalitat.

e) Contribuir a la formació, la formació continuada i el perfeccionament dels enginyers tècnics industrials, perits industrials i tècnics industrials.

f) Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb totes les administracions públiques.

g) Organitzar i promoure activitats científiques, tècniques o pràctiques relatives a la professió i de caire cultural i de lleure.

Article 5

Corresponen al Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, en el seu àmbit territorial, les funcions següents:

a) Elaborar i fer complir, dins dels marc de les lleis, les normes deontològiques concernents a la professió d’enginyer tècnic industrial, perit industrial i tècnic industrial, en totes les seves modalitats.

b) Informar de totes les normes relatives a l’exercici professional que proposin els municipis i el Govern de la Generalitat de Catalunya, i les que elaborin l’Estat espanyol i la Unió Europea, en el supòsit que se li sol·liciti directament o mitjançant el Consell General de Col·legis Oficials de Perits i Enginyers Tècnics Industrials d’Espanya o el Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

c) Exercir totes les funcions que li siguin encomanades per l’Administració i col·laborar-hi mitjançant la realització d’estudis, l’emissió d’informes i l’elaboració d’estadístiques que se li puguin sol·licitar o que s’acordin formular per iniciativa pròpia.

d) Informar i participar en l’elaboració de plans d’estudis i participar directament en l’organització de centres docents per a l’ensenyament de l’enginyeria tècnica industrial.

e) Vetllar pels drets i deures i el prestigi de la professió i, d’una manera molt rellevant, per aquelles qüestions que corresponguin al camp de les competències i les facultats dels enginyers tècnics industrials, perits industrials i tècnics industrials que actuïn en defensa seva.

f) Impedir i, si escau, perseguir, fins i tot davant els tribunals de justícia, tots els casos d’intrusisme professional que afectin els enginyers tècnics industrials, perits industrials i tècnics industrials en l’exercici de la professió.

g) Formar part dels patronats universitaris, de les escoles universitàries i dels consells socials de les universitats.

h) Participar en els consells, els jurats o els òrgans consultius de les administracions públiques, a requeriment d’aquests.

i) Vetllar per l’específica denominació de títol professional, perquè no pugui confondre’s amb d’altres de similars.

j) Promoure davant les administracions públiques la creació de mecanismes que facilitin la inserció de l’enginyer tècnic industrial, perit industrial i tècnic industrial dins totes les possibilitats que pugi oferir el camp professional.

k) Exercir la representació i defensa de la professió d’enginyer tècnic industrial, perit industrial i tècnic industrial davant els Tribunals de Justícia, les administracions públiques, les corporacions, les institucions, les entitats i els particulars, amb legitimació per ser part en tots els processos que afectin els interessos professionals i exercir el dret de petició d’acord amb les lleis.

l) Exercir funcions d’arbitratge de dret privat en els assumptes que li siguin sotmesos.

m) Emetre informes i dictàmens en procediments judicials i administratius.

n) Facilitar les llistes de col·legiats que puguin ser requerits per intervenir com a perits en els assumptes judicials o designar-los per si mateix, segons s’escaigui.

o) Ordenar, en l’àmbit de la seva competència, l’activitat professional dels col·legiats, vetllant per l’ètica i la dignitat dels seus professionals i pel respecte degut als drets dels ciutadans, i exercir la funció disciplinària en matèries professionals i col·legials.

p) Complir i fer complir la normativa professional, aquests Estatuts i els acords presos pels òrgans del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona.

q) Intervenir, mitjançant el visat, el segellament o el reconeixement de signatura, els treballs professionals, d’acord amb la normativa aplicable.

r) Informar i assessorar els col·legiats sobre l’ordenament jurídic relatiu a l’exercici de la professió.

s) Intervenir, a fi i efecte de conciliar o arbitrar, en les qüestions que per motius professionals se suscitin entre els col·legiats.

t) Dictar normes orientatives sobre honoraris quan aquests no es meritin en forma d’aranzels, tarifes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR