DECRET 130/2000, de 3 d'abril, de modificació de l'article 11.1 del Decret 332/1994, de 4 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments de formació professional específica a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

130/2000, de 3 d’abril, de modificació de l’article 11.1 del Decret 332/1994, de 4 de novembre, pel qual s’estableix l’ordenació general dels ensenyaments de formació professional específica a Catalunya.

El Decret 332/1994, de 4 de novembre, modificat pel Decret 214/1998, de 30 de juliol, estableix l’ordenació general dels ensenyaments de formació professional específica a Catalunya. L’article 11.1 de l’esmentat Decret disposa que per accedir, mitjançant la prova d’accés, als cicles formatius de grau mitjà, caldrà complir 17 anys d’edat durant l’any natural de realització de la prova.

D’acord amb l’actual normativa de la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà i tot i les possibilitats de permanència a l’educació secundària obligatòria hi ha joves que mostren interès per utilitzar altres possibilitats i, concretament en el cas d’alumnes que tenen 17 anys, per presentar-se a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà sense haver assolit la formació o preparació personal adients per presentar-se a les proves d’accés amb certa garantia d’èxit.

Així doncs, és convenient afegir al requisit de tenir únicament 17 anys, l’acreditació d’haver realitzat aquelles activitats que completin la seva formació inicial o la seva preparació personal. La Llei orgànica 1/1990, de 3 d’octubre, d’ordenació general del sistema educatiu, indica específicament que una de les finalitats dels programes de garantia social és la de proporcionar als alumnes una formació bàsica i professional que els permeti prosseguir els seus estudis en els diferents ensenyaments regulats en la Llei i, especialment, en la formació professional específica de grau mitjà, a través de la prova d’accés.

A més d’haver cursat amb aprofitament un programa de garantia social hi ha altres activitats que complementen la formació o la preparació personal i que cal també tenir en compte; aquestes activitats són l’experiència laboral o bé les experiències que es considerin assimilades a les esmentades activitats.

Per tot això, a proposta de la consellera d’Ensenyament, amb l’informe del Consell Escolar de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l’article 11.1 del Decret 332/1994, de 4 de novembre, pel qual s’estableix l’ordenació general dels ensenyaments de formació professional específica a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR