ORDRE de 5 de febrer de 2001, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d'informació i defensa dels consumidors i usuaris.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 5 de febrer de 2001, d’aprovació de les bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d’informació i defensa dels consumidors i usuaris.

La Llei 3/1993, de 5 de març, de l’Estatut del consumidor de Catalunya, estableix que la Generalitat ha de propiciar la creació d’oficines d’informació al consumidor en els consells comarcals i en els ajuntaments, amb la finalitat d’informar i orientar els consumidors sobre l’exercici dels seus drets, rebre denúncies i reclamacions dels consumidors per trametre-les a les entitats o els organismes corresponents i qualsevol altra de relacionada amb les precedents que sigui establerta per reglament.

En conseqüència, i atès el que estableix el capítol 9 del Decret legislatiu 1/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1 S’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions als consells comarcals per les activitats en matèria d’informació i defensa dels consumidors i usuaris dutes a terme l’any 2001.

1.2 El termini màxim de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 2

S’aproven les bases que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 3

Les subvencions destinades aniran a càrrec de la partida pressupostària 13.05.460.01/6 per un import màxim de 50.000.000 de pessetes (300.506,05 euros).

Disposició derogatòria

Queda derogada l’Ordre de 20 de novembre de 1998, per la qual s’estableixen els criteris de distribució i el procediment per a la concessió de subvencions als ajuntaments i consells comarcals en matèria d’informació al consumidor i a l’usuari (DOGC núm. 2786, de 15.12.1998) i l’Ordre d’1 de desembre de 1999, per la qual es modifica l’Ordre de 20 de novembre de 1998 (DOGC núm. 3047, de 31.12.1999).

Disposició final

—1 Per als exercicis següents la convocatòria dels terminis de presentació de sol·licituds i justificació de la despesa s’anunciaran mitjançant ordre del conseller d’Indústria, Comerç i Turisme.

—2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 de febrer de 2001

Antoni Subirà i Claus

Conseller d’Indústria, Comerç i Turisme

Annex

Bases per a la concessió de subvencions als consells comarcals en matèria d’informació i defensa dels consumidors i usuaris

—1 Objecte de la subvenció

Ajudar els consells comarcals que realitzin activitats d’informació i defensa dels consumidors i usuaris durant l’any establert en cada convocatòria.

—2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d’aquestes subvencions els consells comarcals que realitzen tasques d’informació i defensa dels consumidors i usuaris mitjançant les corresponents oficines...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR