ORDRE AAR/368/2010, de 29 de juny, per la qual es modifica l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions ramaderes afectades per la davallada de renda provocada per l'increment del preu dels cereals, s'amplia el termini de devolució dels préstecs i s'estableixen les bonificacions corresponents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/368/2010, de 29 de juny, per la qual es modifica l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions ramaderes afectades per la davallada de renda provocada per l'increment del preu dels cereals, s'amplia el termini de devolució dels préstecs i s'estableixen les bonificacions corresponents.

Entre els anys 2007 i 2008 es va produir un fort augment del preu dels cereals que va comportar un important increment de costos a les explotacions de ramaderia intensiva que podia comprometre la continuïtat de les explotacions.

Per tal d'ajudar a pal·liar els efectes que aquesta pujada dels costos de l'alimentació va tenir en les explotacions de ramaderia intensiva, des del DAR es va impulsar la concessió de préstecs preferencials als afectats per part de les entitats financeres mitjançant l'aprovació de l'Acord de Govern del 20 de novembre de 2007, modificats pels acords de Govern de 29 de gener de 2008 i 8 d'abril de 2008 i la signatura de convenis amb diverses entitats financeres.

Posteriorment, en veure que la situació de carestia es mantenia i incrementava en el temps, es va aprovar l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions ramaderes afectades per la davallada de renda provocada per l'increment del preu dels cereals (DOGC núm. 5121, de 19.4.2008), la qual preveia la bonificació dels interessos dels préstecs subscrits a l'empara de l'Acord de Govern de 20 de novembre. Per part del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), l'Ordre APA/165/2008, de 31 de gener, preveia el cofinançament de les bonificacions que a Catalunya es van establir en l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, i a més, en els casos en què fos necessari, del cost dels avals que se subscriguessin amb la Sociedad Anónima de Caución Agraria (SAECA). Aquests ajuts es van sotmetre al règim de minimis establert en el Reglament (CE) 1535/2007, de la Comissió, de 20 de desembre de 2007, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis en el sector de la producció de productes agrícoles.

Degut a la gran quantitat de sol·licituds presentades, es va creure convenient incrementar la dotació pressupostària assignada a l'ajut, raó per la qual es va publicar l'Ordre AAR/328/2009, de 22 de juny, que modificava l'Ordre AAR/179/2008, de 24 d'abril, incrementant-ne la dotació pressupostària alhora que es preveia la partida pluriennal a càrrec de la qual s'havien de realitzar els pagaments dels ajuts.

Actualment, i degut a la situació de crisi que afecta l'economia i a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR