ORDRE ARP/358/2005, d'1 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre ARP/417/2004, d'11 de novembre, que regula la presentació de les declaracions de collita, de producció, d'existències, i d'origen i destinació de la producció de raïm.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/358/2005, d'1 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre ARP/417/2004, d'11 de novembre, que regula la presentació de les declaracions de collita, de producció, d'existències, i d'origen i destinació de la producció de raïm.

El Reglament CE 1282/2001, de la Comissió, de 28 de juny, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament CE 1493/1999, del Consell, pel que fa a la recopilació d'informació per al coneixement dels productes i el seguiment del mercat en el sector vitícola, i que modifica el Reglament CE1623/2000, regula les declaracions de collita.

Aquesta normativa comunitària, que recull el Reial decret 1227/2001, de 8 de novembre, estableix, entre d'altres, que l'obligació de presentar les declaracions de collita no implica els viticultors que siguin socis o membres d'un celler cooperatiu o una agrupació i lliurin la totalitat de la seva collita en forma de raïm o most.

El Reial decret 373/2003, de 28 de març, de mesures urgents en el sector vitícola, incorpora un nou capítol 7 al redactat del Reial decret 1472/2000, de 4 d'agost, pel qual es regula el potencial vitivinícola, sobre control de producció que inclou l'article 35 referent a les declaracions d'origen i destinació de la producció de raïm.

Aquesta nova declaració va destinada a tots els viticultors que estaven exempts de la declaració de collita que regula el Reial decret 1227/2001, de 8 de novembre.

La informació recollida a les dues declaracions, de collita i d'origen i destinació de la producció de raïm, és la mateixa, i l'única diferència que hi ha és en la destinació de la producció, ja que en el primer cas les persones físiques o jurídiques, o les seves agrupacions, que estan obligats a fer la declaració, lliuren la seva producció a un celler no cooperatiu, mentre que en el segon cas la declaració la fan els viticultors membres i socis d'una cooperativa.

Per aquest motiu, i a l'efecte de poder donar compliment al precepte de control de la producció generada pels viticultors de Catalunya, sempre tenint en compte que es donarà compliment a la màxima informació requerida per la normativa vigent, i amb l'objectiu de centralitzar el control en una única unitat gestora del potencial productiu, preveient l'ús de l'aplicació informàtica RVC (Registre vitivinícola de Catalunya) com a eina unificadora de gestió, s'ha cregut convenient unificar les declaracions actualment existents de producció de raïm en una...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR