DECRET 127/2017, d'1 d'agost, de derogació del Decret 4/2006, de 17 de gener, pel qual s'atribueixen als registradors i a les registradores de la propietat i mercantils i de béns mobles funcions en la gestió, liquidació i recaptació de determinats tributs cedits a la Generalitat de Catalunya, i s'aprova el règim de creació, divisió i supressió d'oficines liquidadores.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Septiembre de 2017
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyDecret

L'article 203.4 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la gestió, la recaptació, la liquidació i la inspecció dels tributs estatals cedits totalment, i també aquestes funcions, en la mesura en què s'atribueixin, respecte als cedits parcialment, d'acord amb el que estableix l'article 204.

Mitjançant el Decret 4/2006, de 17 de gener, es van atribuir a les oficines liquidadores ubicades en els registres de la propietat i mercantils i de béns mobles ubicats a Catalunya competències en la gestió, liquidació i recaptació de l'impost sobre successions i donacions, l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i l'impost sobre el patrimoni.

Així mateix, i d'acord amb l'article 3 del Decret esmentat, la determinació de les funcions atribuïdes a les oficines liquidadores, el règim de prestació dels serveis de gestió i recaptació tributàries, la seva coordinació amb la direcció general corresponent, l'establiment dels seus honoraris així com qualsevol altre aspecte que es considerés convenient, havia de ser regulat mitjançant conveni de col·laboració que s'havia de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

En aplicació del Decret s'han signat diversos convenis de col·laboració, el darrer del qual, signat entre l'Agència Tributària de Catalunya i el Deganat Autonòmic de Registradors de la Propietat, Mercantil i de Béns Mobles de Catalunya en data 30 d'octubre de 2012 i prorrogat en data 22 d'octubre de 2015, va ser denunciat, als efectes de desistir-ne unilateralment, pel director de l'Agència Tributària de Catalunya en data 24 d'octubre de 2016, amb efectes d'1 de setembre de 2017.

D'altra banda, la recent aprovació de l'Ordre VEH/117/2017, de 13 de juny, per la qual es regula l'estructura de l'Agència Tributària de Catalunya, ha comportat un nou desplegament territorial basat en les necessitats funcionals previstes en el mapa administratiu de Catalunya, en el qual es creen diverses oficines territorials. Així, a la demarcació de Barcelona es creen, amb rang orgànic de subdirecció general, l'Oficina Territorial al Barcelonès Nord, i, amb rang orgànic de servei, oficines territorials als municipis de Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic i Vilafranca del Penedès. A la demarcació de Girona es creen, amb rang orgànic de servei, oficines territorials als municipis de Figueres, la Bisbal d'Empordà i Santa Coloma de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR