DECRET 115/2005, de 14 de juny, de creació de la Comissió Catalunya 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 115/2005, de 14 de juny, de creació de la Comissió Catalunya 2014.

Fa tres-cents anys es va iniciar la Guerra de Successió, que va culminar amb la derrota del projecte polític defensat des dels territoris de l'antiga Corona d'Aragó. A Catalunya, la desfeta de l'11 de setembre de 1714 va anar seguida de la promulgació del Decret de Nova Planta de 1716, que suprimí les nostres institucions nacionals.

Entre els diversos sectors de la societat catalana hi ha la consciència que aquells esdeveniments van imprimir un canvi de rumb negatiu en la trajectòria històrica de Catalunya. I és una opinió àmpliament compartida que les conseqüències d'aquella "nova planta" continuen, encara avui, condicionant el desenvolupament i les expectatives de futur del nostre país.

La important efemèride que ara encetem, i el fet que coincideixi amb l'inici d'un període de profundes reformes institucionals que han de comportar una millora substancial del nostre autogovern, brinden al país una ocasió per a revisar críticament el passat, superar actituds derrotistes i dibuixar un horitzó ple d'oportunitats.

A proposta del conseller primer i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió Catalunya 2014, que té com a objectius:

  1. Recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya. En aquesta recuperació i difusió s'hi ha d'incloure el paper que les dones van jugar durant el conflicte.

  2. Recuperar, revisar i divulgar la tradició de la cultura política i del pensament polític catalans.

  3. Projectar internacionalment les aportacions de l'experiència catalana com a model de persistència històrica d'una nació, malgrat haver estat privada de les seves institucions.

  4. Fer un balanç del procés de construcció nacional impulsat per la societat catalana i promoure el debat social entorn als projectes de futur per al nostre país.

Article 2

2.1 La Comissió té la composició següent:

  1. Presidència: el conseller o consellera primer.

  2. Vocalies:

    Tres en representació del Departament de la Presidència.

    Una en representació del Departament de Relacions Institucionals i Participació.

    Una en representació del Departament de Justícia.

    Una en representació del Departament d'Educació.

    Una en representació del Departament de Cultura.

    Una en representació del Departament de Comerç, Turisme i Consum.

    Una en representació del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR