DECRET 166/2014, de 23 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014, mentre no entrin en vigor els del 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

Atès que la presentació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015 al Parlament de Catalunya s’ha endarrerit fins al 2 de desembre de 2014;

Vist que l’article 33 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que, si per qualsevol motiu l’1 de gener el pressupost no està aprovat, es considerarà prorrogat automàticament el de l’any anterior en els seus crèdits inicials fins a l’aprovació i la publicació dels nous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya;

Vista la Llei 6/2012, de 17 de maig, d’estabilitat pressupostària i l’Acord del Govern de 9 de setembre de 2014, pel qual s’estableix el sostre de despesa no financera de la Generalitat de Catalunya per al 2015;

A proposta del conseller d’Economia i Coneixement i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit d’aplicació

Les disposicions contingudes en aquest Decret són d’aplicació a les seccions pressupostàries de la Generalitat de Catalunya, al Servei Català de la Salut, i a les entitats autònomes administratives. Pel que fa als pressupostos prorrogats de les entitats autònomes comercials i financeres i de les entitats de dret públic, així com els de les societats mercantils, dels consorcis i de les fundacions en els quals la Generalitat disposa del control efectiu en els seus òrgans de govern, han d’ajustar l’execució dels seus pressupostos de despesa a la previsió de disponibilitat dels crèdits prorrogats de la secció o entitat que constitueixin part dels seus ingressos, en els termes establerts en aquest Decret. En el cas que resulti indispensable una major dotació per a alguna despesa inajornable, l’entitat ha d’instar el departament d’adscripció perquè gestioni la transferència de crèdit que es consideri oportuna.

En el supòsit que l’entitat hagi aprovat ja el seu pressupost per al 2015, cal que per part dels seus òrgans de govern es realitzin els ajustos necessaris per donar compliment al que s’estableix en aquest Decret.

Aquesta norma és d’aplicació també a les entitats no majoritàries de la Generalitat que estan classificades com a administració pública de la Generalitat, d’acord amb les normes del Sistema europeu de comptes nacionals i regionals (SEC).

Article 2

Determinació dels crèdits prorrogats

  1. Crèdits de les despeses

    A partir de l’1 de gener de 2015 es prorroguen els crèdits inicials de les despeses dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2014, aprovats per la Llei 1/2014, de 27 de gener, d’acord amb els criteris i les excepcions següents:

    1. L’estructura orgànica del pressupost prorrogat es pot adaptar, sense alterar-ne la quantia global, a l’organització administrativa vigent en l’exercici 2015, d’acord amb els criteris següents:

      a.1) Les modificacions pressupostàries autoritzades al llarg de l’exercici 2014 i les que resultin necessàries per donar compliment a normes de rang legal que afectin reestructuracions administratives vigents per a l’exercici 2015 queden consolidades.

      a.2) Les estructures per programes de les despeses i les econòmiques de les despeses del pressupost prorrogat s’han d’adaptar a les modificacions de l’estructura orgànica fetes al llarg de l’exercici 2014 i a les que puguin resultar necessàries des de l’inici de l’exercici 2015.

    2. No es prorroguen els crèdits per a despeses destinats a programes o actuacions que finalitzen el 2014.

  2. Crèdits dels ingressos

    A partir de l’1 de gener de 2015 es prorroguen els crèdits inicials dels ingressos dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2014, aprovats per la Llei 1/2014, de 27 de gener, d’acord amb els criteris i les excepcions següents:

    1. Les estructures econòmiques dels ingressos del pressupost prorrogat s’han d’adaptar a les modificacions fetes al llarg de l’exercici 2014 i a les que puguin resultar necessàries des de l’inici de l’exercici 2015.

    2. Les previsions dels estats d’ingressos s’han d’ajustar al límit de les previsions vigents per al 2015 en el marc de l’Acord del Govern de 9 de setembre de 2014, pel qual s’estableix el sostre de despesa no financera de la Generalitat de Catalunya per al 2015 i de la Llei 6/2012, de 17 de maig, d’estabilitat pressupostària.

Article 3

Criteris per determinar els crèdits prorrogats

Els crèdits inicials del pressupost 2014 prorrogats per al 2015 han de garantir, d’una banda, que en el seu conjunt no se superi, en cap cas, el sostre de despesa no financera de la Generalitat per a l’exercici 2015, aprovat per l’Acord del Govern de 9 de setembre de 2014, de 24.497 milions d’euros, al qual se li ha d’afegir la despesa no financera a càrrec dels ingressos finalistes d’altres administracions públiques i, de l’altra, han de donar compliment a l’objectiu de dèficit públic fixat per la Llei 6/2012, de 17 de maig, d’estabilitat pressupostària.

En aquest sentit, els crèdits inicials del 2014 es prorroguen per a l’exercici 2015, d’acord amb els criteris següents:

  1. Crèdits de les despeses de capítol 1: les despeses de personal de capítol 1 s’han d’ajustar a les dotacions pressupostades a 31 de desembre de 2014.

    Són d’aplicació, durant la pròrroga dels pressupostos, les previsions sobre despeses de personal establertes per al 2014 a la Llei 1/2014, de 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014.

  2. Crèdits de les despeses de la resta de capítols (capítols 2 a 9): es prorroguen per la totalitat del pressupost inicial 2014.

  3. Crèdits de les despeses finalistes: les despeses finançades amb ingressos finalistes, ingressos procedents d’altres administracions, incloses en el pressupost inicial 2014 es prorroguen per l’import ajustat a la consignació pressupostària per a l’exercici 2015 de l’administració d’origen, sense que, en cap cas, això suposi un import superior al crèdit inicial 2014, adaptant els codis de finançament finalista a la nomenclatura prevista per al 2015.

  4. Crèdits de les despeses afectades: les despeses finançades amb ingressos afectats, ingressos propis de la Generalitat que la normativa afecta a una destinació concreta, incloses en el pressupost inicial 2014, es prorroguen per l’import ajustat a la consignació pressupostària per a l’exercici 2015, sense que, en cap, cas això suposi un import superior al crèdit inicial 2014. La Direcció General de Pressupostos ha d’establir quins dels ingressos afectats a despeses es podran identificar en el sistema de gestió econòmica de la Generalitat de Catalunya (GECAT).

Article 4

Comptabilització de les despeses durant la pròrroga pressupostària

  1. Les transferències i les aportacions de fons entre l’Administració de la Generalitat i les entitats del seu sector públic, i també entre aquestes entitats, que no responguin al pagament de preus o tarifes per contraprestacions individualitzables, s’han de comptabilitzar, amb caràcter general, per dotzenes parts de llur import pressupostat no abans del primer dia laborable de cada mes. Tanmateix, en el cas que el calendari d’execució real de les despeses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR