DECRET 170/2019, de 23 de juliol, pel qual es modifica el Decret 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les agrupacions de defensa vegetal.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyDecret

L'article 116.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat competència exclusiva en matèria d'agricultura i ramaderia, que inclou, en tot cas i entre d'altres, la regulació i el desenvolupament de l'agricultura, la ramaderia i el sector agroalimentari, i la sanitat vegetal i animal en els casos en què no tingui efectes sobre la salut humana i la protecció dels vegetals.

En data 30 d'abril de 2015, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el Decret 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les Agrupacions de defensa vegetal.

En vista de l'experiència adquirida durant la seva vigència, es considera necessari introduir-hi determinades modificacions, com són la relativa al concepte de pilot aplicador, ja que l'actual article 15 del Decret 61/2015, de 28 d'abril, circumscriu el carnet de pilot aplicador a les persones que estan en possessió del títol i la llicència de pilot comercial d'avió o helicòpter, però hi ha alguns tractaments aeris que es poden fer amb drons i que no requereixen que la persona que el controla sigui pilot comercial d'avió o helicòpter.

Així mateix, és necessari incloure la possibilitat que les Organitzacions de Productors reconegudes per l'Administració puguin obtenir també el reconeixement com a Agrupació de Defensa Vegetal (ADV), ja que actualment no poden, atès que la seva forma jurídica és la d'una societat amb ànim de lucre, però que, per l'activitat que realitzen i les característiques dels seus socis, interessa que puguin ser reconegudes com a ADV.

Per últim, es modifica el redactat dels articles que fan referència als portals corporatius per a l'obtenció dels formularis de tramitació.

Aquesta modificació resulta del tot necessària, tal i com s'exposa en el paràgraf anterior, i eficaç i proporcionada en els seus objectius, proporciona seguretat jurídica als seus destinataris i compleix els principis de transparència i eficàcia, i el seu contingut respon als principis de bona regulació.

Amb el dictamen previ del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

A proposta de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'apartat 2 de l'article 7 del Decret 61/2015, de 28...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR