DECRET 174/2016, de 9 de febrer, pel qual es prorroga el termini que estableix la disposició addicional segona del Decret 196/2010, de 14 de desembre, del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La disposició addicional segona del Decret 196/2010, de 14 de desembre, preveu que el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) i les seves xarxes s'han de fer efectives en el termini de cinc anys des de l'entrada en vigor del Decret. No obstant això, la disposició transitòria del mateix Decret 196/2010, de 14 de desembre, estableix que, mentre que això no sigui efectiu, d'acord amb els corresponents procediments d'integració, el SISCAT, la xarxa de centres d'internament, la xarxa de centres, serveis i establiments sanitaris d'àmbit comunitari i la xarxa de serveis de transport sanitari d'utilització pública de Catalunya, que regula aquest Decret, resten integrats pels centres serveis i establiments de l'Institut Català de la Salut, dels consorcis en què té participació majoritària la Generalitat de Catalunya o el Servei Català de la Salut i de les empreses públiques dependents d'aquests ens, així com pels centres, serveis i establiments d'altres entitats que en el moment de l'entrada en vigor d'aquest Decret tinguin contractes o convenis subscrits amb el Servei Català de la Salut.

El títol III de la Directiva 2014/24/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de febrer de 2014, sobre contractació pública i per la qual es deroga la Directiva 2004/18/CE, estableix uns règims de contractació particulars per als serveis socials i altres serveis específics, entre els quals s'inclouen els serveis sanitaris. En concordança amb aquesta previsió, l'Acord del Govern aprovat el 23 de juny de 2015 autoritza la creació d'un grup de treball per a l'elaboració de les bases d'un avantprojecte de text normatiu que transposi les previsions de la dita Directiva 2014/24/UE pel que fa a la contractació de serveis sanitaris del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) en el marc d'una llei catalana de contractació de serveis sanitaris i socials d'atenció a les persones, i que els actuals convenis, contractes i autoritzacions formalitzats per a la gestió dels serveis sanitaris d'atenció primària, sociosanitaris i de salut mental, inclosos els d'atenció a les drogodependències, d'utilització pública d'àmbit comunitari es mantinguin vigents fins a l'entrada en vigor i la implementació de la nova llei.

L'efectivitat del SISCAT i les seves xarxes no seria coherent amb el fet que els convenis i contractes esmentats hagin estat prorrogats fins a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR