DECRET 199/2018, de 12 de setembre, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a dinou personalitats i una institució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 86/1982, de 15 d'abril, es van crear la Medalla i la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic per distingir les persones i les entitats que, pels seus mèrits, hagin contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

La Generalitat de Catalunya considera oportú concedir novament aquests guardons en reconeixement a la trajectòria científica dels guardonats.

Per això, a proposta de la consellera d'Empresa i Coneixement, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a les persones següents:

Xavier Bellés

Professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC - Universitat Pompeu Fabra). Entomòleg. Les seves investigacions principals se centren en el camp de la fisiologia i l'endocrinologia d'insectes i comparada, en especial en l'estudi de l'origen i l'evolució de la metamorfosi.

Caterina Biscari

Doctora en física per la Università degli Studi di Napoli. Ha desenvolupat la seva carrera científica en física d'acceleradors de partícules a l'European Organization for Nuclear Research (CERN), i al Laboratorio Nazionali di Frascati (LNF) de l'Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN). Dirigeix el Sincrotró ALBA des de l'any 2012, i gestiona l'inici i la consolidació de la seva operació i el seu desenvolupament com a gran instal·lació científica multidisciplinària.

Manola Brunet

Catedràtica de geografia física a la Universitat Rovira i Virgili (URV). És una experta internacional reconeguda en reconstrucció instrumental del clima i la seva anàlisi en diferents escales espaciotemporals. Ha analitzat de forma pionera el canvi a llarg termini de la temperatura de l'aire a l'Espanya peninsular i ha contribuït a avaluar globalment i regionalment com els extrems climàtics estan canviant en un món més càlid.

Matteo Cavalli-Sforza

Físic experimental de partícules. Ha treballat en temes punters de física amb acceleradors i d'astrofísica als principals laboratoris internacionals d'Europa i dels Estats Units, i a la Princeton University i la University of California. És professor d'investigació de l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) des de l'any 1993, i en va ser el director entre 2008 i 2014.

Ilan Chet

Doctor en microbiologia per la Hebrew University of Jerusalem. És president del Weizmann Institute...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR