DECRET 199/2019, de 17 de setembre, pel qual es convoquen eleccions parcials a la presidència de l'entitat municipal descentralitzada d'Àreu per no haver-se presentat candidatures en les eleccions celebrades el 26 de maig de 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 77/2019, de 26 de març, es van convocar eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades a celebrar el 26 de maig de 2019.

L'apartat primer de l'article 181 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, disposa la celebració d'eleccions parcials en el termini de sis mesos en aquelles circumscripcions en què no s'hagin presentat candidatures en les darreres eleccions locals.

A l'entitat municipal descentralitzada d'Àreu, situada en el municipi d'Alins, a la comarca del Pallars Sobirà, no es va presentar cap candidatura en les eleccions celebrades el 26 de maig de 2019.

Per tot això, a proposta del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Convocatòria d'eleccions

Es convoquen eleccions parcials a la presidència de l'entitat municipal descentralitzada d'Àreu a celebrar als cinquanta-quatre dies de la publicació d'aquest decret al DOGC.

Article 2

Presidència de l'entitat municipal descentralitzada

El president o la presidenta de l'entitat municipal descentralitzada és elegit/da directament pels veïns i veïnes de l'entitat pel sistema majoritari mitjançant la presentació de candidatures pels diferents partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors. Cada candidatura a la presidència ha d'incloure un candidat o candidata suplent.

Article 3

Terminis

Els terminis que regeixen aquest procés electoral són els fixats per a les eleccions locals parcials, que tenen lloc simultàniament.

Disposició addicional primera

Les eleccions que es convoquen mitjançant aquest decret es regeixen pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, pels preceptes que siguin aplicables de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, i per les altres disposicions de caràcter complementari.

Disposició addicional segona

Aquesta convocatòria queda condicionada al compliment d'allò que disposa l'article 181 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR