DECRET 215/2018, de 9 d'octubre, de modificació del Reglament de la loteria Loto Ràpid, aprovat pel Decret 89/2017, d'11 de juliol.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyDecret

L'article 141.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya disposa que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de joc, si l'activitat es du a terme exclusivament a Catalunya. Així mateix, el seu article 68.1 estableix que correspon al Govern, en l'exercici de les competències de la Generalitat, la potestat reglamentària.

La Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, té per objecte regular totes les activitats relatives a casinos, jocs i apostes, en l'àmbit territorial de Catalunya. La disposició final tercera d'aquesta Llei autoritza el Govern per dictar les disposicions que calen per fer-ne el desplegament.

La Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, a l'article 2, estableix que aquesta Entitat té al seu càrrec l'organització, la gestió directa i la comercialització dels jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat, i també la recaptació dels ingressos públics derivats d'aquesta activitat i el pagament dels premis que s'estableixen.

El Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació, estableix a l'article 5 que la loteria, en qualsevol de les modalitats previstes en aquest precepte, l'ha d'organitzar l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

El Decret 89/2017, d'11 de juliol, aprova el Reglament de la loteria Loto Ràpid, i mitjançant l'Ordre VEH/156/2017, de 14 de juliol, s'estableixen especificacions d'operativa relatives a l'homologació dels bitllets de la loteria Loto Ràpid.

La millora i evolució dels productes de joc en el context geogràfic proper, fa necessari introduir innovacions que permetin una constant actualització de les loteries titularitat de la Generalitat de Catalunya, per tal d'ocupar una línia el més avantguardista possible i d'assolir l'objectiu d'oferir un ventall de productes satisfactori que permeti mantenir els nivells de competitivitat requerits en l'actualitat.

En un horitzó proper es vol assolir la fita de poder comercialitzar sèries de la loteria Loto Ràpid en què el percentatge destinat a premis pugui ser superior en 10 punts percentuals més respecte del límit actual, i passar així, amb l'aprovació del present Decret, a poder destinar a premis fins a un màxim del 80% de l'import dels bitllets que configuren una sèrie, en comptes del 70% establert fins ara com a sostre màxim. Aquest canvi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR