DECRET 217/2018, de 9 d'octubre, de modificació del Decret 233/2016, de 22 de març, pel qual es crea la Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix en el seu preàmbul que tots els poders públics estan al servei de l'interès general i dels drets de la ciutadania i disposa, a l'article 71.4, que l'Administració de la Generalitat, d'acord amb el principi de transparència, ha de fer pública la informació necessària perquè la ciutadania en pugui avaluar la gestió.

Així mateix, l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, a l'article 43, que els poders públics han de promoure la participació social en l'elaboració, la prestació i l'avaluació de les polítiques públiques, i també la participació individual i associativa en els àmbits cívic, social, cultural, econòmic i polític, amb ple respecte als principis de pluralisme, lliure iniciativa i autonomia.

El Decret 233/2016, de 22 de març, pel qual es crea la Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert (DOGC núm. 7086, de 24.3.2016), configura la Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert com l'òrgan de coordinació interdepartamental de les polítiques de transparència i govern obert a impuls de la Secretaria de Transparència i Govern Obert.

La modificació que s'estableix comprèn l'apartat 1 de l'article 4 del Decret 233/2016, de 22 de març, relatiu a la composició de la Comissió, i la Disposició addicional, relativa a les unitats d'informació.

A l'article 4, apartat 1, del Decret 233/2016, s'afegeixen tres membres als ja existents: els titulars dels òrgans de la Direcció General de Participació Ciutadana, la Intervenció General i la Direcció General del Patrimoni Cultural.

La Direcció General de Participació Ciutadana ha estat creada pel Decret 111/2018, de 19 de juny, de reestructuració del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, dins de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, i assumeix, entre d'altres funcions, la de dirigir la implementació, avaluació i difusió de canals i instruments per a fomentar la participació ciutadana. D'altra banda, s'inclouen la Intervenció General, que vetlla per l'aplicació del principi de transparència en l'àmbit de les seves funcions, i la Direcció General del Patrimoni Cultural, que ha de promoure l'impuls de les polítiques públiques en els àmbits d'arxius, museus, patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic i patrimoni documental, i les seves infraestructures i les xarxes territorials excepte aquelles que s'atribueixen a altres òrgans o al Govern.

La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR