DECRET 224/2019, de 29 d'octubre, pel qual es concedeixen els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya en l'edició corresponent a 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, actualment regulats pel Decret 223/2013, de 10 de setembre, modificat pel Decret 80/2019, de 9 d'abril, tenen per objecte atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, realitzades de forma individual o col·lectiva per professionals o bé per qualssevulla entitats públiques o privades durant l'any anterior al seu atorgament, o bé a una trajectòria professional, institucional o empresarial que hagi destacat en el seu conjunt.

D'acord amb l'article 3.1 de l'esmentat Decret 223/2013, de 10 de setembre, els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya es concedeixen anualment per decret del Govern, a proposta del jurat. Aquesta proposta pot incloure l'atorgament de mencions d'honor, segons l'article 6.6 del mateix Decret.

Per a l'edició 2019, el jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha proposat l'atorgament dels premis en cadascuna de les modalitats establertes pel Decret 223/2013, de 10 de setembre, a les persones i entitats que s'indiquen a continuació, en atenció als mèrits que tot seguit s'especifiquen:

Premi Nacional de Radiodifusió: Sr. Cinto Niqui i Espinosa

El periodista Cinto Niqui és director de L'altra ràdio , de Ràdio 4, des del 1985. Enguany, el programa compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions, i és el magazine amb més anys d'emissió de la radiodifusió catalana. Continua apostant per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions. Cinto Niqui, amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l'ús i l'impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social.

Premi Nacional de Televisió: Merlí

El jurat ha volgut premiar aquesta sèrie de la productora Veranda, emesa inicialment, amb gran acceptació de crítica i públic, per TV3. Els seus continguts i plantejaments, indubtablement innovadors, han interessat a tots els públics, però especialment els joves, que s'hi podien veure reflectits. Les tres temporades emeses han estat un èxit rotund. Merlí ha estat de les primeres grans sèries catalanes que, sense renunciar a un exigent nivell de qualitat, ha obtingut grans audiències i difusió a nivell internacional.

Premi Nacional de Premsa: Sr...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR