DECRET 279/2018, de 20 de desembre, de modificació del Decret 161/2015, de 14 de juliol, de modificació de la concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l'explotació de l'autopista C-16 de Montserrat, Sant Cugat del Vallès – Terrassa – Manresa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya té atribuïda, d'acord amb el marc constitucional i estatutari, la competència exclusiva sobre la seva xarxa viària en tot l'àmbit territorial de Catalunya, que inclou l'establiment del règim jurídic i financer de les vies que l'integren. Entre aquestes, figura l'autopista C-16 de Montserrat, Sant Cugat del Vallès – Terrassa – Manresa, gestionada en règim de concessió administrativa.

La concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l'explotació de l'autopista de peatge Sant Cugat del Vallès – Terrassa – Manresa (C-16), titularitat de la societat Autopista Terrassa-Manresa (Autema), Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA, es va adjudicar mitjançant el Decret 351/1986, de 18 de desembre, en el tram Terrassa – Manresa, i posteriorment es va ampliar mitjançant el conveni subscrit amb la concessionària i aprovat pel Govern de la Generalitat en les sessions de 28 de juliol i d'1 d'agost de 1989.

Mitjançat el Decret 161/2015, de 14 de juliol, es van incorporar un seguit de mesures per millorar la mobilitat del corredor i per assolir una major eficiència i racionalitat en la utilització de les vies que l'integren (C-16/C-55 – C-58), tot considerant el pla d'actuacions viàries previst pel Departament de Territori i Sostenibilitat en aquest corredor, consistent en la realització d'obres de millora de la seguretat viària a la carretera alternativa a l'autopista anomenada C-55/C-58.

Posteriorment, el Decret 337/2016, de 27 de desembre, va modificar puntualment el Decret 161/2015, de 14 de juliol, amb l'objectiu de flexibilitzar i millorar el sistema de descomptes específics per congestió a l'entorn de Manresa i prorrogar el període transitori d'aplicació del descompte de l'article 2 del Decret.

No obstant això, l'ús de pagament amb mitjans dinàmics encara dista dels valors esperats o desitjables per fer plenament efectiva la política que va motivar el sistema de descomptes del Decret 161/2015, de 14 de juliol, modificat pel Decret 337/2016, de 27 de desembre.

En aquest Decret es persegueix l'adequació i l'actualització de les mesures abans aprovades amb vista a assolir i garantir de manera real els objectius indicats, tenint present l'ús actual dels mitjans de pagament dinàmics i els seus efectes sobre el sistema de descomptes. En aquest sentit, es preveu una pròrroga de vuit mesos al període transitori definit a l'article 2, i mantenir la resta de previsions establertes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR