DECRET 122/1983, de 28 de març, de creació del Patronat del Castell de Cardona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La tasca de conservació del monument històrico-artístic del Castell de Cardona no està plenament reeixida car, si bé una part important del conjunt va ésser restaurada per tal d'ubicar-hi un Parador de turisme, les construccions que no formen part de la zona hotelera (muralles, baluards, torres i cobertes) s'estan deteriorant progressivament per manca de la deguda atenció.

Per tal de salvaguardar aquests elements del Monument fins avui oblidats, és convenient de crear un Patronat que vetlli per llur restauració i conservació, vigili les obres que s'hi realitzin i controli el compliment de la normativa que els afecti.

Per això, atès que l'article 9 de l'Estatut d'Autonomia de catalunya atribueix competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de patrimoni històric, artístic, monumental i arquitectònic; atès el Reial Decret 1010/1981, de 27 de febrer, sobre traspàs de funcions i serveis del Ministerio de Cultura a la Generalitat de Catalunya,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Patronat del Castell de

Cardona, que quedarà constituït de la manera següent: President: El Director General del Patrimoni Artístic, que podrà delegar la presidència en algun dels vocals. Vocals: El Cap dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament de Cultura. Un representant de l'Institut d'Estudis Catalans. Dos representants de l'Ajuntament de Cardona. Un representant del Servei del Patrimoni Arquitectònic. Un representant del Departament de Comerç i Turisme. Dues personalitats rellevants del món de la cultura nomenades per Ordre del Conseller de Cultura. El President nomenarà el Secretari i el Tresorer del Patronat, que només tindran dret a vot si en són vocals.

Article segon

- El Patronat tindrà per funcions:

  1. Vetllar per la conservació i restauració de la part monumental del castell de Cardona, supervisar les obres que s'hi efectuïn i controlar el compliment de la normativa que l'afecti. El Patronat podrà proposar al Departament de Cultura els projectes d'obres que consideri convenients, per tal que aquest, si ho creu oportú, els executi.

  2. Administrar les quantitats que es recaptin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR