DECRET 293/2016, de 6 de setembre, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyDecret

L'article 194 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que la Generalitat, per a la promoció dels interessos de Catalunya, pot establir oficines a l'exterior. Aquesta previsió suposa un reconeixement i impuls de la xarxa d'oficines a l'exterior que la Generalitat ha anat teixint des de l'any 1986.

En desplegament d'aquestes previsions estatutàries, el títol III de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, regula la representació de la Generalitat a l'exterior. Entre les unitats de representació institucional del Govern que s'hi preveuen hi ha les delegacions del Govern a l'exterior. D'acord amb l'article 31 de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, les delegacions del Govern a l'exterior es creen per decret del Govern.

D'altra banda, d'acord amb l'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya correspon a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre la seva estructura i la regulació dels seus òrgans.

Mitjançant el Decret 170/2014, de 23 de desembre, d'estructura de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, es determina que les delegacions del Govern a l'exterior depenen d'aquesta Secretaria i s'estableixen les funcions que els corresponen.

Així mateix, la disposició transitòria del Decret 207/2015, de 22 de setembre, de desplegament de la coordinació i dels òrgans de coordinació, participació i seguiment previstos a la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, disposa que per decret del Govern s'establiran l'organització, l'estructura, el funcionament, el règim jurídic, el règim economicofinancer i pressupostari i el règim retributiu singular d'indemnitzacions del personal adscrit, així com el rang orgànic o l'assimilació orgànica de les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, i que fins que no s'aprovi l'esmentat decret, les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior es regiran pel que determinin les normes de creació respectives. Les disposicions contingudes als articles 3 a 8 d'aquest Decret donen compliment a la disposició transitòria esmentada.

Finalment, la disposició addicional primera de la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres, faculta el Govern per establir que la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, ja creades o que es puguin crear, tinguin règim d'autonomia econòmica o financera, tot determinant-ne els aspectes essencials.

D'acord, doncs, amb el marc legal que es deriva de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i de la regulació de caràcter organitzatiu, aquest Decret crea la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra i la dota de l'estructura necessària per al seu funcionament, amb la previsió que aquesta s'implementarà progressivament d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

Cal esmentar, però, que la creació de la Delegació a Ginebra té per objectiu establir una delegació centrada a representar i desplegar les relacions del Govern de la Generalitat davant els organismes multilaterals presents a Ginebra, ciutat amb més presència d'organismes internacionals.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu el títol IV de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya, i d'acord amb els articles 39 i 40 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

A proposta del conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra.

Es crea la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR